Budapest Fashion Week 2009

Eseménydús hétvége előtt állunk. Jegyezd meg a dátumokat, és teljen a hétvégéd a divat jegyében! Gyere el te is a Budapest Fashion Week divatbemutatóira, vagy nézd meg az Árkád divatshowján, hogy mit kínál az idei trend!

Válságban is divatosan – Budapest Fashion Week 2009

Divat? De hát válság van...

„A társadalom alapja – mennél tovább töprengek, annál inkább elámulok rajta: a ruha” - mondta Carlyle, a 19. század egyik kiemelkedő filozófusa. De még mielőtt túl messzire mennénk a filozófiai virtusban, szögezzük le: Carlyle férfi volt és több mint egy évszázada halott.
A dolgok azonban – úgy tűnik – vajmi kevéssé változtak azóta, hiszen a mindennapokban még mindig a divat diktál, gazdasági válság ide vagy oda.Magyarország kitart a divat frontján

Ennek adja kiváló tanúbizonyságát az, hogy míg a világ számos nagyvárosában – köztük Los Angelesben is – sorra maradnak el a pazarabbnál pazarabbra tervezett divatshow-k, addig kicsiny hazánk töretlenül kiáll a divat iránti imádat mellett. Mert mi megrendezzük 2009-ben is a tavaszi Budapest Fashion Week-et, amely immár a hetedik a sorban, s a kifutók csillogó világa most is a VAM Design Centerben (1061 Budapest, Király utca 26.) elevenedik meg április 24-26. között. A három napig tartó divatparádé a világ legnagyobb divatközpontjaiban, köztük Londonban, Párizsban, Milánóban kerül megrendezésre, s ennek a nemzetközi divatvéráramnak a részese Magyarország is.


Új év, új Budapest Fashion Week

A tervezők a tavasszal összhangban igyekeznek olyan kollekciókat bemutatni, amely a praktikum mellet komoly esztétikai-tervezői súllyal is bír. Mint azt a Kenguru márkanév mögött meghúzódó Mayer Balázs, a főszervező Budapest Fashion Week Kft. vezetője – aki nem mellesleg maga is elismert divattervező és a European Fashion Council egyik alapító tagja – elmondta, a tavaszi Budapest Fashion Week új szereplőkkel bővül, hiszen idén külföldi tervezők is bemutatkoznak a Fashion Weeken, mint például Nataliya Dolenko vagy Tsoogo. Természetesen a Budapest Fashion Week évek óta jelen lévő tervezői is részt vesznek – itt lesz Kenguru, EXP, Le Corset, Orosz Réka, így az ez évi stílusőrület az újak és a régiek párharcaként is felfogható.Itt a nyár – milyen ruha vár?

A kollekciók, melyeket nem kevesebb, mint 22 divattervező álmodott meg, az extravagáns színek és a merész, nem ritkán kihívó vonalak határozzák meg, mégis, a tervezők elkerülni igyekeznek a felszínes hatásvadászatra építő darabokat. Jellemzően a játékosság és a pikantéria határozza meg az egyes ruhákat, amelyek minden létező kelmét hasznosítanak. A kiegészítők frontján a markáns bizsuk, bojtok és hatalmas „drágakövek” pedig még mindig hódítanak, így ezekből sem lesz hiány.

Szóval le a gazdasági válsággal, fel a tűsarkúval és irány a Budapest Fashion Week a VAM Design Centerben (1061 Budapest, Király utca 26.) 2009. április 24-26 között.

Bővebb információért és a tervezők végleges sorrendjéért látogass el a www.vamdesign.hu vagy a www.budapestfashionweek.hu honlapjaira.


Az Árkád divatshowjáról egy következő cikkünkben kaphatsz ízelítőt.


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés