Chanel Cruise 2013-as reklámkampány a rokokó jegyében

A Chanel – Karl Lagerfeld által megálmodott és fényképezett – legfrissebb kampánya ötvözi a 18. századi francia udvar stílusát napjaink modern, helyenként punkos megjelenésével. A fotózásra két igen keresett modellt, Cara Delevingne-t és Saskia de Brauw-ot kérték fel. Az eredményt akár “Chanel Royale“-nak is keresztelhetnénk.

 

A Versailles termeit idéző arany selyemtapéta és csodás barokk pamlag tökéletes környezetet teremtettek a fotózáshoz. A copf stílust – XVI.Lajos uralkodása alatt kialakult, a luxust és a pompát elétérbe állító irányzat – idéző kollekció a matt lilákra, kékekre és homok színekre helyezi a hangsúlyt, az elhagyhatatlan tweeddel és a rétegzett selyemcsipkével kísérve.

 

 

 

A szabásában modern darabok gazdagon díszítettek; csipke és gyöngy rátétekkel emelnek ki. A reklámanyag teljes mértékben a rokokóra épít, hangsúlyozva a ruhák legkisebb részleteit is. A megannyi apró kiegészítés mellett egy igazán elragadó: a modellek arcán felfedezhető fekete szépségpötty - mely rendkívül divatosnak számított Marie Antoinette korában – Chanel jelet formál.

 

 

A 18.századi francia udvar stílusjegyei mellett Lagerfeld a kollekcióba csempészett némi punkos hatást is, mellyel moderné és extravagánsá tette a ruhákat. A hangulat ezeken a fotókon is sajátos, a ruhák pedig szemet gyönyörködtetőek! 

 

   

 

   

 

A kollekció kapcsán talán a legszokatlanabb megoldás az a vastagtalpú, tornacipőre emlékeztető fazonú lábbeli, mely a fotókon különböző színekben és anyagokból megjelenik Cara Delevingne-en és Saskia de Brauw-on. A furcsa párosítással valószínűleg a modern/punk vonalat szerették volna erősíteni. A képek egy részén egy teljesen más stílusú, néhol áttetsző, magassarkú szandált viselnek a modellek, mely – halkan megjegyezve – kellemesebb hatást kelt a barokkosan elegáns,  nőies darabok mellett.

 

   

 

A reklámkampány eddigi képeit elnézve ismét egy hosszú vastapsot szavazunk meg Karl Lagerfeldnek és a Chanelnek!

 

Szabó Lili

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés