Cipődivat

A platformos fazonokat változatlanul hordják, de tudnod kell, hogy a 80-as évek cipői szinte teljesen elsodorják őket.

A platformos fazonokat változatlanul hordják, de tudnod kell, hogy a 80-as évek cipői szinte teljesen elsodorják őket. Hegyes orrú körömcipők,  tűsarokkal, feketében vagy természetes barnás árnyalatokban, de nem ritkák az olyan élénk színek sem, mint a türkiz vagy a fukszia.


 

Vastag fekete harisnyával, vagy bokáig érő macskanadrággal és ceruzaszoknyával hordd.
A lecsapott orr felváltotta kereket, de a futurisztikus hegyes orr is divatos.

A tél nagy szenzációja a bokacsizma, Pocahontas stílusban, bézs színben, rojtokkal, estére pedig ugyanez a fazon, magas sarokkal.

 

A bő szárú, szegecsekkel kivert motoros kiscsizma is divatos, amelyet mindig szűk nadrággal és nagy, romantikus ingekkel kell viselni.

Természetesen a hosszú csizmák is helyet kapnak az idei irányzatok között. A legtöbbször lakkbőrből készülnek és térdig érnek.
A térd fölötti testőrcsizmák gyakran végig fűzős változatban készülnek, lapos vagy magas sarokkal. Annyira szűkek, hogy szinte úgy tűnik, mintha a láb egy második bőrbe öltözött volna.


A balettcipők idén hátérbe húzódnak, helyettük a lapos, fiús, fűzős cipők kerültek rivaldafénybe. A fűző egyébként más stílusú cipőknél is fontos kellék. A magas sarkú félcipőknél, a bokacsizmáknál valamint a hosszú csizmáknál is.

 


 

Az eredetileg lapos sarkú, kerek orrú, pántos Mary Jane cipők idén igazán különleges formában térnek vissza. Sok csat, extrém orrmegoldások, magas sarok és élénk színek, gyakran bokáig érnek. Feltűnnek punkosan, szegecsekkel kirakva, vagy az ötvenes évek pin up stílusában. Kövek, kristályok díszítik őket.

  

A cipődivatban idén egyértelműen fellelhető egy bizonyos futurista hangulat, olyan formákkal, amelyekről nehéz elinni, hogy az egyensúly megőrizhető lenne bennük. Mintha egy sci fi filmből léptek volna ki a lábbelik, a cipők idén előrerohantak az időben s megvetnek minden szokványos és konvencionális fazont.

 


 

A kígyó és krokodilbőr nagyon gyakran használt alapanyag, amely a minőséget, a luxust hivatott jelezni.


 

Kapcsolódó cikkek:

 

Még egy kis tavasz ! »
A világ legdrágább cipői »

Kapcsolódó képgalériák:

Jimmy Choo
Sergio Rossi

Címkék: ,
Kapcsolódó termékek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés