Covergirls divatbemutató a Sugarbirdtől! (Videó)

Végy egy vállalkozó szellemű tervezőt, majd adj hozzá 4 csinos címlaplányt, akiket mindenki ismer, s akik nemcsak megjelenésükkel, hanem ötleteikkel is gazdagítják a már meglévő alapokat. Az egészhez számold hozzá, hogy ezek a lányok már önmagukban is divatot teremtenek… Így a végeredmény nem kétséges, egyenlet sem kell hozzá! Kitalálod? Na persze hogy a siker!

A Sugarbird elnevezésű márka 2 évvel ezelőtt robbant be a divat világába, és nem tagadás, picit felbolygatta a kedélyeket, hiszen még a mai napig is megosztja a véleményeket. A Párizsban végzett neves tervező, Jagasics V. Csonka Hedvig ugyanis arra vállalkozott, hogy címlaplányokkal közösen állítja össze kollekcióit, olyan stílusban, amelyek a lányok ízlésvilágát tükrözik. Az ötlet, hogy egy tervező ismert és népszerű celebekkel dolgozzon együtt, nem egyedülálló, hiszen külföldön már régóta bevált szokás (lásd Madonna, Penélope Cruz), csak kis hazánkban jár még gyerekcipőben. Voltak, akik a kezdetekkor szkeptikusan fogadták ezt a felállást, a siker azonban nem maradt el, sőt úgy kapkodják az üzletekből a ruháikat, mint a cukrot! A névválasztás is rendkívül találó, hiszen az ilyen színes, helyenként dögös, helyenként trendi és csajos holmikra mi is illene jobban, mint a „cukormadár” kifejezés? A Covergirls sikeres négyese Bódi Sylvi, Dukai Regina, Zimány Linda és a csapathoz frissen csatlakozó Horváth Éva.


 Bódi Sylvi, Zimány Linda, Csonka Hédi, Dukai Regina és Horváth Éva

A cukormadár címlaplányok segítségével tervezett tavaszi–nyári kollekcióval április 9-én találkozhattunk a Symbolban, nagy felhajtás közepette. A kezdés minimum egy órát csúszott, és addigra úgy megtelt a helyiség kíváncsi érdeklődőkkel, celebekkel és a divatvilág néhány kiemelkedő egyéniségével, hogy gyakorlatilag mozdulni sem lehetett a tömegben, és az oxigén igencsak fogytán volt a kifutó környékén. Így valóban kijelenthetjük, hogy duplán elakadt a lélegzetünk, amikor Rába Timi és Rákóczi Feri végre felkonferálták a Sugarbird tavaszi–nyári kollekcióját a pódiumra. Bevallom, én kicsit nehezen azonosítottam be, hogy melyik tour melyik címlaplány nevéhez fűződik, bár előtte az interjúkban is elmondták nekem, hogy kinek milyen jellemzőkkel bírnak a ruhái. Igazából mégis csak akkor derült ki számunkra – mert ezzel a problémával nem voltam egyedül –, amikor egy-egy tour végén kivonult maga a segédtervező. Számomra szinte mindegyik ruha egyformán szexis volt, helyenként kihívó, dögös és tényleg nagyon trendi, de bizonyára bennem van a hiba, hogy az én fejemben egy teljes egésszé mosódtak össze a dolgok.Dukai Regina képviseli a csapatban a letisztult stílust – legalábbis elmondása szerint. A magánéletében valóban az egyszerű vonalvezetés és a visszafogott színvilág híve, most azonban előszeretettel használt fagylaltszíneket és feltűnő színkombinációkat. Kollekciójában megmaradtak a masnis és csíkos elemek, de idén kicsit nőiesebbre vette a figurát. Regina ruháiba egy új vonal is belekerült, méghozzá a magyaros virágminták és hímzésminták formájában. Nekem azonban ezek a motívumok nem igazán rémlenek, aminek két oka is lehet: az egyik, hogy meg sem jelentek a kifutón, hiszen nem a teljes kollekcióval örvendeztettek meg bennünket a lányok, a másik, hogy átsiklott a szemem rajtuk, mert mérhetetlen mennyiségben volt jelen a nyomott minta, és igencsak koncentrálnom kellett a részletekre, miközben húszan taposták a lábamat a tömegben.

Zimány Linda
kollekcióját valahogy elsőre felismertem, ahogy bevonultak a modellek. Ahogy előzetesen már elmondta, a macskanő alakra helyezte a hangsúlyt, ami visszatérő motívum a ruháit illetően, mind a nyomott mintákat, mind a sziluetteket tekintve. Darabjai egyszerre dögösek, sportosak és csajosak, ezáltal nagyon komplex egészet alkotnak, amelyben mindenki megtalálhatja azt a stílust, ami közel áll hozzá. Összességében a kollekciója játékos, rengeteg színt felvonultató, és szabadidő jellegű, hozzáadva a „catwomen” stílust, amely biztos, hogy a férfiak kedvence lesz, hiszen rendkívül szűk öltözetet jelent a nők számára.Bódi Sylvi ruháit idén a „pin up” stílus határozza meg, amely egyre több követőt kebelez be hazánkban is. Nem véletlenül esett rá a választása, hiszen a 2009-es naptára is a „pin up” jegyében készült, és Sylvi rendkívül szexi lényétől egyébként sem áll távol a nőies, merészebb öltözködés. Az ’50-es évek Amerikáját felidéző kollekció valóban felforrósította körülöttünk a levegőt, ami a tömegtől és a reflektoroktól már egyébként is elviselhetetlenné kezdett válni.
Sylvi most merészebben használta a színeket, és beemelte palettájába a pinket is, amit ő maga nem szívesen visel, legalábbis egyelőre csak barátkozik vele. Dominál nála a csipke és a szatén, és a pin up stílusjegyei: a pöttyös és kockás elemek, a dögösen nőies formavilág.
Horváth Éva idén csatlakozott a lányokhoz és Jagasics V. Csonka Hedvig tervezőnőhöz, és nagyon örült ennek a felkérésnek. Ő lett a strandruha- és bikinifelelős a csapatban, hiszen ezek tervezése közel áll a szívéhez, mert imádja a bikiniket, otthonában is több fióknyit tartogat belőlük. Strandruhák terén kedveli a légies, pillekönnyű anyagokat, és a többfunkciós formavilágot, hiszen ezek a ruhák nemcsak a vízparton állják meg a helyüket, hanem egy-egy medencés kerti parti esetében is tökéletes öltözéket biztosítanak. Kollekciójában egyaránt megtalálhatóak a kétrészes és egyrészes fürdőruhák, ezeknek a sportos és nőies verziójuk, a franciabugyi, a tanga és a háromszög alakú melltartó is! A fürdőruhák mellé nemcsak strandruhák, hanem sortok és egyéb kiegészítők is készültek. Az idei kedvenc a virágminta – a bikinik és a ruhák terén is! A kellemes, fényes anyagok és az áttetsző muszlin hűsítő hatást kelthetnek a nyári forróságban, ami a komplett strandöltözéket illeti.

A divatbemutató végén meglepetés várta a vendégeket, amikor ismert közéleti személyiségek segítségével bemutatásra került a Sugarbird mesekollekciója. A régi kedvenc magyar mesefilmek figurái és az általuk képviselt értékek sokunkban szép emlékeket idéztek fel. A várt siker nem is maradt el… Hiszen ki ne szeretne egy pólót mondjuk Lukrécia, Frakk, a Nagy Ho-ho-horgász, vagy Pom-pom képmásával?A másik meglepetésről – ami egy picit még várat magára-, Karsai Zitától értesültünk, aki elmondta, hogy a nyár folyamán ő is eleget tesz Hédi felkérésének, és csatlakozik a Sugarbird vendégtervezőihez. Zizi olyan ruhákkal szeretne előrukkolni, amelyek több funkciósak, próbaterembe, utcára, fellépésekre, buliba egyaránt viselhetőek. Mindemellett sportosan kényelmesek, viselőjét nem akadályozzák a mozgásban, de mégis csajosak és csillogóak. A ruhákon használt motívumok pedig természetesen különböző táncokhoz köthetőek majd.

Végezetül pedig, lehet szkeptikusnak, rosszakarónak, fanyalgónak lenni, esetleg meg is lehet mosolyogni a címlaplányok tervezésre vonatkozó törekvéseit, de azt senki sem tagadhatja, hogy a sikerük mai napig töretlen, és valóban nagy érdeklődést keltenek a ruháik. Ezen kívül, senki ne gondolja azt, hogy a lányok a háttérben szabnak-varrnak, gombostű áll ki a szájukból, és vadul skiccelgetik az ötleteiket a tervezőasztalon, mert nem így történik. A tervezés abszolút Jagasics V. Csonka Hedvig divattervező feladata, a maga köré gyűjtött ismert nevekből álló csapat pusztán ötleteit és arcát adja a kollekciókhoz!


Kapcsolódó cikkek:
Miss Alpe Adria International (videó) »
Hírességek tervezték 2. rész »
Hírességek tervezték 1. rész »
TiCCi »
Tavaszi felhozatal »
Csalafinta cselek csajoknak 1. »
Prêt-à-porter: a divatos, hordható és egyszerűen kezelhető kész viselet »
Amikor fürdőruhában kell megjelenni 2. »
Bikini, trikini, tankini és egyrészes... »
Amikor fürdőruhában kell megjelenni 1. »
Tavaszi körkép az üzletek kínálatáról! »
Lakatos Márk trendet rak a szekrényedben! (Videó) »
Még mindig a kikelet  »
Kikelet az üzletekben »
Középpontban a nő! »
Retro divatparádé és farsangi mulatság (videó) »
Új nevek a divatban »
Maxiruhák és szűk nadrágok »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés