Csipkeherceg birodalma

Elie Saab tervezései megtestesítik a kelet titokzatosságával átitatott, törékeny szépség fogalmát. A kilencvenes évek végétől nemzetközelg is elismert designer szabászata az haute couture-ben teljesedett ki. Kollekcióinak minden darabja egy olyan álom megtestesülése, mely a csipkék és selymek világába repít.

 

A libanoni származású Elie Saab mindössze 18 éves volt, mikor létrehozta saját márkáját. A titokzatos keleti világ inspirálta tervezései – melyek középpontjában a törékeny, eklektikus szépség áll – nemzetközileg is elismert divattervezővé tették a kilencvenes évek végén. Saab volt az első olyan, nem olasz származású designer, aki helyet kapott a Camera Nazionale della Moda tagjainak sorában és ezzel együtt betört a római divatvilágba. Az Elie Saab ház történetében a 2003-as év is fordulópontot jelentett, hiszen ekkor kapott meghívást a Chambre Syndicale de la Haute Couture – től és mutatta be első high fashion remekeit Párizsban.

 

 

 

 

Az Elie Saab névhez szorosan kötődő elegancia, romantika és finom szabásvonalak minden kollekciójában jelen vannak. Tervezései könnyed hatással bírnak, hiszen a rétegzett anyagok és a lágy esésű selymek és csipkék a díszítettség mellett is képesek légiesek maradni.

 

   


A saab-i világ kiteljesedésének méltán nevezhetjük a tervező haute couture kreációit. Minden egyes darab egy mesebeli tünemény szépségével vonul végig a kifutón, viselőjét pedig a végletekig szofisztikált és mélyről jövő nőiességgel ruházza fel.

 

 

 

 

 

 

Elie Saab tervezéseinek élményét mindenkinek ajánljuk, de legfőképp azoknak, akik kedvelik a megtestesült csodákat.

 

 

Szabó Lili
Kapcsolódó cikkek:

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés