Csitriből nő – felnőttek a tinisztárok

Német műholdas csatornán keresztül követtük a Beverly Hills-i gimisek mindennapjait, utáltuk a szöszkét, aki mindig bakavart Dawsonnak és a haverjainak, és potyogtak a könnyeink mikor a dicapriós Rómeó és Júlia is szomorú véget ért.

Német műholdas csatornán keresztül követtük a Beverly Hills-i gimisek mindennapjait, utáltuk a szöszkét, aki mindig bakavart Dawsonnak és a haverjainak, és potyogtak a könnyeink mikor a dicapriós Rómeó és Júlia is szomorú véget ért.

Azóta jó néhány sorozaton és filmen túl vagyunk már, és valahogy másképp nézzük a mozgóképes produktumokat, mint anno a 90-es években, kamaszfejjel. Az akkori kedvenc szereplőink felett se állt meg az idő, tiniből a harmadik x-en túllévő felnőtté értek. Ki hol tart most? Nézzük a csajokat véve górcső alá, akiknek valljuk be, gyakran próbáltuk meg leutánozni a stílusát.

Jennifer Love Hewitt

 

’97-ben robbant be a köztudatba a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című horrorral, ami ma már nyilván nem üti meg az ingerküszöbünket, de akkor nagyot szólt. „Hátborzongató érzés, hogy egy reggel felébredsz és azt veszed észre, hogy mindenki tudni akarja, mit ebédelsz, milyen ing van rajtad.” – nyilatkozta a pillanatok alatt sztárstátuszba emelkedett Jennifer a mozi megjelenése után.

A színésznővel az elmúlt években a szellemekkel suttoghattunk egy tévésorozat keretein belül, ami azonban tavaly véget ért. A hírek szerint azonban nem maradunk Jennifer nélkül, újra a mozi felé kacsingat, ám nem színésznői, hanem rendezői minőségben, a Wait Till Helen Comes című thrillerben mutatkozik be ezen oldaláról, ami azt jelenti, hogy még ha kicsit más formában is, de továbbra is kitart a hátborzongatás mellett.

Sarah Michelle Gellar

 

Kristen Stewart talán még javában hercegekről szóló esti mesékre hunyta le esténként a szemét, mikor Sarah Michelle Gellar már javában vámpírokkal hadakozott. Ő volt ugyanis Buffy, a vámpírok réme (meg láthattuk még a fent említett Tudom, mit tettélben és a Sikoly 2-ben is).

A színésznő azóta családot alapított Freddie Prinze, Jr.-rel (őt is a Tudom, mit tettél tavaly nyáronból ismerhetjük), és 2009-ben megszületett első gyermekük, Charlotte Grace Prince. A színésznő állítólag egy TV show-ban szeretne majd visszatérni a mozgóképhez, emellett egy rajzfilmsorozat egyik figurájának adja kölcsön a hangját mostanában.

Claire Danes

 


Alig volt tinilány, aki ne irigyelte volna Claire-t, amiért nem más zúgott bele Baz Luhrman Rómeó és Júlia feldolgozásában, mint Leonardo DiCaprio (persze a szomorú véget leszámítva).

Ezután találkozhattunk még vele Az órákban, a Terminátor 3-ban és a Csillagporban, hogy csak néhány alkotást említsünk. 2010-ben a Temple Grandin című életrajzi filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-bal jutalmazták, jelenleg pedig az As Cool As I Am drámán dolgozik, melynek középpontjában egy tinilány áll, akinek a szülei még kamaszok voltak, amikor megszületett.

Katie Holmes

 

A klasszikus jó kislány, mindenki imádta a Dawson és a haverok Joey Potterjét.

Szó, ami szó, a 90-es évek kamaszlány sztárjai közül őrá esik ma is a legtöbb reflektorfény. Igaz, nem annyira a munkássága miatt, sokkal inkább Tom Cruise-zal kötött házassága vonzza a köz érdeklődését, holott a frigy óta játszott már színházban, Jackie Kennedy volt a The Kennedys minisorozatban, továbbá Jeanne Yang tervezőnővel jegyez közös kollekciót.

Michelle Williams

 

A Dawson jó kislánya után jöjjön a rossz is, aki szerepe szerint New Yorkból érkezett az isten háta mögé, olyan élményekkel a háta mögött, melyeket a vele egyidősek még csak elképzelni se tudnak.

A sorozatnak azonban vége lett és Williams egyszer csak egy sokkal komolyabb filmben találta magát, a Brokeback Mountainben, melyért elnyerte a kritikusok díját, valamint Golden Globe, BAFTA ls Oscar-díjra is jelölték. Hamarosan egyébként ismét díjeső gyanús alkotásban láthatjuk majd, Marilyn Monroe-t fogja alakítani.

Tori Spelling

 

A legendás producer, Aaron Spelling lányaként nem volt nehéz reflektorfénybe kerülnie, és így megkapnia Donna Martin szerepét a Beverly Hills 90210-ban, Shannen Doherty, Jason Priestly, Luke Perry és Brian Austen Green társaságában.

Tori az elmúlt években a sorozatokról átnyergelt a valóságshow-kra, életét két gyermekével és férjével az Oxygen networkön követhetik nyomon az érdeklődők.

Jessica Biel

 

A legnagyobb Camden lány a Hetedik mennyország című, morális tartalommal bőségesen ellátott családsorozatban, melyből 2003-ban ugrott ki.

Azóta kissé meredekebb műfajokba is tett egy-egy kitérőt, például A texasi láncfűrészesbe és a Penge: Szentháromságba. Közben sikeresen elcsavarta Justin Timberlake fejét is, bár szerelmük nem lett holtomiglan, holtodiglan, útjaik már szétváltak. Jessica legutóbb A szupercsapat-ot erősítette, mindemellett a Revlon reklámarca is és legközelebb a The Tall Man című horror-thrillerben találkozhatunk vele.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés