Csupa újdonság

Újra itt az ősz, ami fordulópont a divatvilágban, mert ismét elindul a bemutatók szezonja.

Két hírt szeretnénk is rögtön megosztani veletek, ezek már szeptemberre vonatkoznak, s velük hivatalosan is kezdetét  veszi az ősz.
A férfidivat méltatlanul mellőzött pozícióba kényszerül már huzamosabb ideje Magyarországon. Az elmúlt egy-két évben akadt pár vállalkozó szellemű, aki gondjaiba vette a divat ezen területét, jó példa erre most a Látomás vadiúj kezdeményezése, egy férfiak részére nyíló ruhaüzlet, a Friday’s Wear. A minőségi ruhaválaszték mellett a spanyol Marians és az ausztrál Urge cipőit fogja árusítani a Látomás, ezek pedig a letisztult, tengerparti életstílus lenyomatai, így a minimál hívei örülhetnek a friss választéknak. A tulajdonosok azt ígérik, a Friday’s Wear is a Látomás női szekciójában jól megszokott kedvező árakkal vár majd. Az lakásbolt pénteken, azaz szeptember 2-án, délután 3 órakor nyit.

A Street Fashion Budapest divatarchiváló portál konferenciájáról korábban már mi is értekeztünk, de végre eljött az idő, hogy kiderüljön a szeptember 7-ei nap teljes programja. A bloggerszféra befolyásáról, valamint az európaiak sajátos öltözködési kultúrájáról 10-től délig a London College of Fashion előadói tartanak beszámolót. Legutóbbi információink alapján kétséges volt, hogy Steiner Kristóf részt tud-e venni a konferencián, ám mivel a pár napja kiadott hivatalos sajtóanyagban szerepel a neve, ezért arra következtetünk, hogy hazajön és megtartja a Tel-Aviv divatkultúrájáról szóló előadását. Fél 1-től Simonovics Ildikó, a SFB alapítója beszélget a 2010-es év street fashion arcaival. Ezzel befejeződik az első szekció, melyet Pető Andrea a CEU egyetemi docense vezényel.


A második felvonásban Oltai Kata, a Ludwig Múzeum kurátorának igazgatásában negyed 3-tól a mindenki által leginkább várt Yvan Rodic, a Facehunter előadása következik, aki arról fog beszélni, mennyiben változtatta meg a bloggerek ténykedése a divatvilágot. Kérdezni is lehet majd tőle, majd ismét egy hosszabb szünet következik.

A nap harmadik harmadában a kortárs divatmédiumok szerepéről értekeznek a szakma tevékeny közreműködői. Balla Vivienne fotós az önreprezentáció lehetőségeiről, Abodi Dóra divattervező a fashion video műfajáról, Szűcs Péter, a Marie Claire vezető szerkesztője pedig a magazinkészítés fázisairól tart majd előadást. Maróy Krisztina a Glamour főszerkesztőjeként abbéli tapasztalatait tárja elénk, hogyan lehetséges egy sajtótermék online és offline változatát egyaránt jól menedzselni. A negyedik szekcióban negyed 7-től kerekasztal-beszélgetéseket hallgathatunk további bloggerekkel, szerkesztőkkel, a magyar divat iránt elkötelezett szakemberekkel. Kíváncsian várjuk a Budapest, divatváros? címmel meghirdetett, utolsó előadást.
 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés