Designers’ Lounge (Videó)

A divat kedvelői 2009. március 14-én már negyedik alkalommal élvezhették a Designers’ Lounge előnyeit, délután 2 órától este 8-ig. Az esemény célja, hogy hónapról hónapra elhozza és bemutassa számunkra a tehetséges magyar tervezőket.

Ezúttal is a Corinthia Grand Hotel Royal impozáns Atrium terme adott otthont a rendezvénynek, melynek keretében az érdeklődők bepillanthattak a divatszakma kulisszái mögé, megismerkedhettek kedvenc tervezőikkel, szépségápolási tanácsokat kérhettek a rendelkezésükre álló szakemberektől, valamint, egy interaktív divatfotózáson is részt vehettek.
A szervezők, Krémer Kinga és Zeisky Ákos véleménye szerint azért volt szükség egy ilyen jellegű mozgalomra, mert hazánkban a tervezőknek kevés lehetőségük van bemutatkozni, illetve a nagyközönség elé tárni munkájukat. Az elmúlt években egyre nőtt a kereslet az egyedi, minőségi ruhák és kiegészítők iránt, azonban, a kortárs magyar tervezőket még mindig csak kevesen ismerik. Ezért, gondoltak egy nagyot, és számtalan külföldi kapcsolattal a hátuk mögött létrehozták a Designers’ Lounge-t, mely havonta más-más tervezőkkel és azok kreatív munkáival örvendezteti meg a divat szerelmeseit. A divatbemutatók és kiállítások sajnos nem mindig adnak alkalmat arra, hogy a divatszakmán belüliek személyes kapcsolatot teremthessenek leendő vásárlóikkal.
Ez az esemény azonban minden igényét kielégíti azoknak, akik szeretnének egyedi kiegészítőket, illetve ruhákat vásárolni, akik nyitottak a divat és a legújabb trendek iránt, és akiket érdekel, hogyan zajlik jeles tervezőink munkája a háttérben, és a szakértők hogyan álmodják meg modelljük új külsejét.

Videó 1. rész:Videó 2. rész:


Ami a célcsoportot illeti, Zeisky Ákos elmondta, hogy leginkább a minőségre vevő, vásárlóképes magyar közép- és felsővezetői rétegre számítanak, de a Magyarországon élő külföldieknek is szeretnék bemutatni hazánk tehetséges divatkreátorait. Az álom, mely útjára indította a Designers’ Lounge-ot nem más, mint a szakma kiemelkedő és meghatározó tehetségeibe vetett hit, akik kellő támogatással és lehetőségekkel akár újra felhívnák a figyelmet a magyar divatvilágra, és megnyitnák kapuit külföld felé.A rendezvényen ez alkalommal a következő márkák és divattervezők voltak jelen:
ABODI DORA (Nagy Dorottya), EXP (Engi Xénia Petronella), BAHARAT (Földi Kinga), NATI PURE IDEA (Gyulai Nati), AIAIÉ (Hegedűs Zsanett), LAONI (Ács Ilona), Orosz Réka.
Kiegészítők és ékszerek terén az alábbi iparművészek, illetve ötvösművészek képviselték a szakmát:
Kaintz Regina ötvösművész, Sárossy Zsuzsanna ékszerkészítő iparművész, Karattur Katalin bőrtervező iparművész, Horváth Anikó cipőtervező iparművész, és végül, de nem utolsó sorban Tóth Zoltán ötvösművész.
Az esemény alatt a vállalkozó szellemű vendégeket ingyenes tanácsokkal látták el:
Bartolf Ágnes stylist, Bíró Viktória sminkes, aki mindent tud a Mac kozmetikumokról, és a Zsidró fodrászszalon fodrászai.
A háttérben interaktív fotózás zajlott a Páholy Fotóstúdió profi csapatával, valamint, a kikapcsolódásra és pár perc pihenésre vágyakozók helyet foglalhattak az asztaloknál, és ingyen fogyaszthattak kávét, capuccinot a Nespresso jóvoltából.
Szinte észrevétlenül elröppent az idő a baráti hangulatú eseményen, ahol magyar és külföldi érdeklődők egyaránt részesei lehettek a divat kreatív világának, és a helyszínen megvásárolhatták a kiállított munkákat, illetve további méretekben megrendelhették a tervezőktől, alkalmi áron.


A következő Designers’ Lounge események időpontjai megtalálhatók a rendezvény honlapján (www.dl-bp.com).


Kapcsolódó cikkek:

Ismered a Paule Ka stílusát? »
USE »
Klasszikusan elegáns »
Orosz Réka »
Középpontban a nő! »
Retro divatparádé és farsangi mulatság (videó) »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés