Designs of the Year

A 2013-as Designs of the Year díjra esélyes kollekciók, jelmezek és film az előző év legkiválóbb fashion kategóriájú alkotásai közül kerültek ki. Az igen misőségi darabokat felvonultató szoros mezőnyből mi is kiválasztottunk a kedvenceinket, úgy mint; Giles, Dior és Prada. Vajon a Design Museum zsűrije is hasonlóan vélekedik?

 

 

Az előző évekhez hasonlóan, a londoni Design Museum idén is kihírdette a Designs of the Year díj fashion kategóriában jelölt alkotóinak/márkainak névsorát. Az elmúlt évben a legátütőbb divatremekeket prezentáló brandek között köszönthetjük például a Diort, a Pradat, a Giles-t, a Commes Des Garçons-t és a Proenza Schoulert. A listára nem csupán a szó szoros és hagyományos értelmében vett, aktuálisan a kifutóra szánt kollekciók kerültek be; hiszen a jelöltek közé sorolták a Louis Vuitton és Yayoi Kusama együttműködéséből született darabokat, az új Anna Karenina feldolgozás jelmezállományát, illetve a Diana Vreeland: The Eye Has To Travel című filmet is, mely a szerkesztőnő bámulatos divatéletét és utazásait mutatja be.

 

 

 

   

 

 

 

 

   

 

Az esélyes designer, jelmez és film remekek közül mi a Giles 2012/'13 őszi/téli kollekciója, a Dior egyszerre üde és visszafogottan elegáns tavaszi darabjai, illetve Miuccia Prada cukorka színű spring/summer szettjei mellett tesszük le a voksunkat.

 

 

 

 

   

 

 

A Prada kollekció esetében érdemes megemlíteni a reklámkampányt is, mely a némi retró hangulattal fűszerezett amerikai álmot idézi; Steven Meisel fotóin.

 

 

 

 

 

 

A Designs of the Year eredményhirdetésre csupán néhány hónapot kell várnunk; a győztesek április 17-én vehetik át díjukat. 

 

 

Szabó Lili 

 

 

Kapcsolódó cikkek: 

Az orosz jégkirálynő visszatér »

Louis Vuitton – Yayoi Kusama kollekció  »

Számkivetett szupermodell »

Unexpected Pleasures »

Dior Csodaországban »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés