Divatot teremtő filmes pillanatok III.

Előző két összeállításunkból már megismerkedhettetek a hetvenes évekig a filmtörténet azon filmes pillanataival, amiknek divatteremtő hatásai voltak. Most annak jártunk utána, melyek voltak a nyolcvanas, kilencvenes évek és napjaink olyan filmjei, amik kiemelkedőek a divat tekintetében. Ismerkedjünk meg velük közelebbről!

A nyolcvanas évektől kezdve nagyon sok olyan filmes alkotás készült, amiben a divat kisebb-nagyobb mértékben megjelent. Megpróbáltuk kiemelni ezek közül azokat a mozikat, amik tényleg valamilyen ruhadarab viselésével valamilyen stílust honosítottak meg.

Flashdance (1983)- Jennifer Beals A Szombat esti láz mellett ez a film volt az, ami divatot teremtett a nyolcvanas években. Nemcsak a zene és a tánc szeretetét terjesztette el újra, hanem az akkor tomboló aerobic őrülettel együtt megteremtette a flashdance-stílust.Ez az irányzat hozta újra divatba a lábszárvédőt, a tornadresszt és a vállról lefittyenő pólót. Ma már sok sztár leutánozta egy-egy videoklipjében a filmet, mint például Jennifer Lopez vagy Madonna. A stílus pedig még ma is hódít, de nemcsak a fitnesztermekben.

Kétségbeesve keresem Susant (1985)- Madonna ezzel a filmjével a lázadó, vadóc csaj alakját terjesztette el, annak a lánynak a stílusát, aki eklektikusan öltözködik. Az alapruhadarabjai a filmben a csipkés anyagból készített ruhák, vastag övek, kilógó melltartók, bizsuk és masnik a hajban voltak.A stílus még ma is hódít, bár nem feltétlenül együtt viselve, de ha jobban megnézzük a fent felsorolt ruhadarabokat külön-külön még ma is nagyon divatosak, persze csak mértékkel.

Szex és New York (1998-2004)-Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall, Cynthia Nixon Habár egy sorozatról van szó, az a film hat évadán keresztül nagy változásokat teremtett a divat területén, köszönhető mindez a film jelmeztervezőjének, Patricia Fieldnek. A négy nő négy különböző, de nagyon trendi, nagyvárosi stílust honosított meg, amik között mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A sorozat megalkotta a high-low mixet, ami a nagy luxusmárkák és az olcsóbb darabok egyszerre történő viselését jelentette. Habár ez a New York-i hétköznapi luxus nem mindenkinek elérhető, olyan márkákat tanulhatott meg a film nézése közben a nagyközönség, mint a Louis Vuitton, Manolo Blahnik vagy Jimmy Choo. Nos, valljuk meg, titokban minden nő vágyik egy ilyen luxus ruhadarabra és New Yorkba....A most bemutatott példákból kiderült, hogy a filmeknek mindig is volt és lesz divatteremtő hatásuk. Reméljük, tetszettek a bemutatott példák, és azt is, hogy még fognak olyan filmek születni, amik valamilyen módon befolyásolják majd a divat világát. Nektek vannak olyan kedvenc filmjeitek, amikből merítettetek ötleteket az öltözködéseteket illetően?

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés