Dolce&Gabbana és a téli szentek

Domenico Dolce és Stefano Gabbana legújabb, a milánói divathéten felvonultatott közös munkájára a káprázatos a lehető legenyhébb jelző. A hamisítatlan olasz trendteremtő elegancia mestereinek következő szezonra tervezett kollekciója egyszerre idézi meg a keleti és nyugati kereszténység ikonográfiájának szellemét és helyezi az olasz katolicizmust egy olyan újszerű megvilágításba, mely egyszerre nyújt fennséges és lehengerlő élményt.

 

  

Mivel a friss Dolce&Gabbana kollekció minden eleme külön figyelmet érdemel, a következőkben részleteiben elemezzük a különféle darabokat; elsőként a ruhákat. Az élénk –(vatikáni)piros és arany–, illetve fekete és krém színek dominanciája mellett készült kreációk mintázata egyértelműen a keresztény hitvilág ikonográfiájára utal, mozaikszerű megoldásokkal karöltve. Az élénken díszített darabokról visszaköszönő szentképek teljes összhangot mutatnak az anyag– és szabásválasztással, hiszen a kollekción végigvonuló tematika teljes egészében hangsúlyos és kiegyensúlyozottan megjelenő tud maradni az elegánsan szabott vonalak és csipkerétegek mellett.

 

 

 

 

          

 

A kollekció kiegészítő állománya a ruhák mintázatának elvét követi és az aktuális trendek mentén halad. A feltűnő színű és élénk díszítettségű mozaiktáskák hangsúlyos arany kiegészítéseket kaptak, a lábbelik esetében pedig szintén kiütközik a vallásos tematika, kifejlesztve a legújabb “ikonsarok” megoldást, illetve a virágokkal díszített bársony platformot.

 

 

 

 

 

          

 

Az “egyéb kiegészítők” tekintetében érdemes szót ejteni az ékszerekről is, hiszen a modellek fejét ékesítő, gazdagon díszített koronák és fülbevalók, valamint kereszt medálos láncok még drámaibbá tették az összhatást.

 

 

 

 


Miután a Dolce&Gabbana jövő télre nem csupán egy szokásos módon ötletes és színvonalas kollekciót prezentált, hanem az emberiség egyik legősibb támájához nyúlt vissza kortárs szemmel és határtalan fantáziával; megszavazzuk a két úriembernek a divathetek legátütőbb kollekciója címet! Congratulazioni, Signori!

 

 

 

 

Szabó Lili    

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

$$4653$$ 

$$4587$$ 

$$4544$$ 

$$4378$$

$$4175$$ 

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés