Drágább az aranynál!

Olcsó bizsunak néznéd, de ez csak a látszat...

Felületesen vizslatva két karkötőt látsz, és megjegyzed magadban, hogy na ilyet bármelyik ajándékboltban kapsz, fillérekért. Aztán jön az enyhébb szívroham, mikor megtudod, hogy ezek a zöld karperecek mennyiért is keltek el. Volt, aki nem restellett 3,7 millió fontot (cirka 1,3 milliárd forint) kicsengetni értük.Ez komoly. Viszont a vásárlónak nagyon is helyén van az esze. Ez a két karika a világ egyik legritkább és így érthetően egyik legdrágább drágakövéből, jadeitből készült, melyet Brumán találtak.

Mivel az aranynál jóval értékesebb drágakő szinte csakis Burmán található, azonban a készletek már majdnem teljesen kimerültek, hatalmas összegeket hajlandók a tehetősek fizetni egy-egy darabért. A két karkötő, melyeknek csupán csak 5 centi az átmérőjük, áttetsző zöldben pompázik, melyet a jadeit legnemesebb árnyalatának tartanak.

Nem tudni, ki vette meg a hongkongi Tiancheng Aukciósház árverésén áruba bocsátott ékszereket, a nyertes licit telefonon keresztül érezett. A aukciósház ékszer részlegének igazgatója, Ellen Sin elmondta, hogy a két karkötő értékét tovább növelte, hogy egyetlen darab jadeitből faragták ki őket, egy az egyben, ami azt jelenti, hogy meglehetősen nagynak kellett lennie az eredeti tömbnek.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés