Édes design

A divat az utóbbi évtizedekben/évszázadokban az élet minden területét birtokba vette, beleértve a gasztronómiát is. A szakácsművészet legújabb divat szerinti fejlődése óta a designer finomságok az ünnepek és különböző események elmaradhatatlan szereplői. Cikkünk bemutatja a legötletesebb és legelragadóbb süteményeket, melyek már néhány hazai cukrászdában is elérhetők.

 

 

Az apró designer süteményektől kezdve egészen a több emeletes tortákig terjedő választék nem csupán ízre változatos, de a forma- és színválaszték végtelennek tűnik. Születésnapokra választhatunk híres tervezők stílusában készült, marcipán bevonatú táskákkal, cipőkkel és ruhákkal ékesített tortákat, vagy akár apróbb, ékszerekkel díszített muffinokat és süteményeket, melyek a szivárvány minden színében pompáznak.

 

   

 

   

 

   

 

Az utóbbi években a divatvilág kedvenc édességévé vált macaronok nem csupán rendezvényeken kerültek a kínálótálakba, de kamányokat és kollekciókat is ihlettek. A talán legváltozatosabb ízvilágot – például levendulás, Earl Grey teás, vagy akár sós – karamellás ízesítést – felvonultató apró korongok közül a világ leghíresebbjeit a két párizsi cég, a La Durée és a Pierre Hermé gyártja.

 

 

 

 

 

 

A közelgő ünnepre való tekintettel megjelentek a cukrászdák polcain a karácsony ihlette sütemények és torták. A hazai édességboltokban is a cukorhó fedte finomságoktól, egészen a csillámló bevonattal szórt muffinokig bármit beszerezhetünk.

 

   

 

   

 

Designer süteményekben gazdag ünnepet kívánunk!

 

 

Szabó Lili

 

Kapcsolódó cikkek:

Nemcsak finom, de divatos is!  »

Édes Álom - 10 éves az Armani/Dolci »

Szépülj cukorkával! »

Elmerülni egy nagy tál vattacukorban »

Párizsi Puszedli Paradicsom »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés