Édes élet, Te szent unalom!

Perzselő nap, hűsítő tenger és szikrázó szerelem! Ennek az „édes hármasnak” a hangulata hatja át a Dolce&Gabbana divatház legújabb, 2013-as tavaszi/nyári szezonra szánt női öltözékeiről készült kampányfotóit. A kollekció színpompája és fekete csipkéinek eleganciája most is az irigységtől sárgára festi az ábrázatunkat, az viszont biztos, hogy az itáliai „dolce vita” kezd egy kicsit túlcukrozottá válni. Nektek még lecsúszik a torkotokon ez a tengernyi szirup?

 

 

 

   

 

Dolce&Gabbana következő szezonra szánt női ruhakollekcióját bemutató kampányfelvételeit az 1948-ban készült „La Terra Trema” című film inspirálta. A tenger, nap és szerelem témáját erősítő képeket maga az olasz dizájner, Domenico Dolce fotózta, a styling Stefano Gabbana feladata volt. Az elmúlt kampányok olasz családi albumában azonban mintha minden igyekezet ellenére is felütötte volna fejét a drágalátos unalom. A modellek között újra feltűnik Bianca Balti, Monica Bellucci és Bianca Brandolini d’ Acca, új arcokként viszont csak Kate King és Zuzana Bijoch személyét említhetjük.

 

 

 

   

 

A színes, lenyűgöző öltözetek a hatvanas évek stílusára emlékeztetnek. Találunk közöttük extramini ruhákat, stílusos csipketeremtményeket, feltűnő csíkokat, melltartó topokat és kombidresszeket is. A látvány vitán felüli, első osztályú, s a kampány kivitelezése is professzionális, a fényképek valóban kifogástalanok. Életszeretetről, az emberi természet pozitív energiáiról és a család szent és sérthetetlen egységéről, valamint a szerelem és barátság értékeiről tanúskodnak. Az üzenet szépsége iránt továbbra is fogékonyak vagyunk, azt viszont nem tudjuk szó nélkül hagyni, hogy az utóbbi kampányok mondanivalója eredeti ötlet hiányában ismétlődésre adta a fejét.

 

 

 

   

 

Szinte halljuk, ahogy a fiatal nők csacskán súgnak-búgnak, a férfiak harsányak kurjongatnak, fütyülnek utánuk. Látjuk a képet mozdulni, ahogy a gyerekek önfeledten hancúroznak, az idősek meg hevesen gesztikulálnak, mindentudóan bólogatnak. A pezsgés, zsongás valóban vonzza az elismerő tekintetünket, viszont annyi bizonyos, hogy ezt a hangulatot már alaposan kizsigerelték.

 

 

 

   

 

A divatmárka következő lépését és az eddigiekről kialakult véleményeteket egyaránt kíváncsian várjuk!

Valaska Rita

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Dolce Vita »

Családbarát divat »

Harminc gönc tavaszra »

Spinédzserek 2013 »

Reklámhadvezérek – 3. rész »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés