Egészséges élet titka, japán módra

Hogy miért olyan egészségesek a szigetország lakói? A válasz egyszerű, az étkezési szokásaikban rejlik a titok. Nem csupán a testünknek, de a szemünknek is kellemes a japán konyha.

Első kóstolásra nem feltétlen nyeri el az ember tetszését a különleges keleti ízvilág, de megéri beépíteni az étrendünkbe.A japán emberekről mindenki tudja, hogy nagyon egészségesek és igen hosszú életkorral büszkélkedhetnek. Kisebb a valószínűsége a daganatos, érrendszeri, valamint szív megbetegedéseknek, de ugyanez elmondható a cukorbetegségről és az elhízásról is.Ezek az ételek szénhidrátban gazdagok, egyik étkezésből sem maradhat ki a rizs. Hús terén a halféléket részesítik előnyben. Mindezek mellett sok zöldségfélét és salátát tálalnak.

Számukra az étkezés során az esztétikai élmény nagyon fontos, így konyhaművészetről beszélhetünk. Nagyon esztétikus a tálalás, mely mindig több fogásból áll.

A fő étkezés számukra a vacsora, de az ebédről sem feledkeznek meg. Az egyik legjobb megoldás erre, az előre elkészített dobozkákba zárt ebédek, nehéz erre magyar megfelelőt írni.

A képek önmagukért beszélnek, melyik gyerek ne enné meg ezután a zöldségeket is az ebédjéből? Szinte mindegyiket megkívánja az ember, ha ránéz. Ez már valóban művészet.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés