Egy kihagyhatatlan kiállítás! Divatrajongóknak!

A Nők Lapja hasábjain megelevenedik az elmúlt hatvan év történelme. Mindez leginkább női szemszögből. Ha Te is érdeklődéssel tekintesz a hetvenes évek platformjaira, az ötvenes évek államosított divatjára és úgy egészében a magyar divat alakulására, ne hagyd ki ezt a kiállítást!

A Vam Design Center ad otthont a Nők Lapja elmúlt hatvan évét bemutató kiállításának, ahol a magazin oldalain kívül ruhákkal, berendezési tárgyakkal és minden évtizednél korabeli hangulattal találkozhatunk.


Óó, azok a nejlon otthonkák, Orion tévék és kötött gyermekruhák! Szinte nosztalgiával tekintek azokra az időkre, pedig még nem is éltem. Mégis van valami, valami megkapó és emberközeli abban, ahogy az ötvenes évek végén elkezdett magához térni a magyar divat, és a nők ismét láthattak Balmain és Dior modelleket a magazinokban.


Feltámadt a vágy a külföldi kollekciók megismerésére, és e legszerencsésebb akár Párizsba vagy Milánóba is utazhattak a divat nevében. Persze ez csak a legnagyobbaknak adatott meg, mint amilyen Rotschild Klára is volt. Haute couture szalonja az első és legjelentősebb volt a magyar szalonok között.A divaton túl persze a társadalmi problémákkal, nagy történelmi eseményekkel, mozival, színházzal… is megismerkedhetünk.  A kiállítás nem túl nagy, mégis kihagyhatatlan. Ingyenes, tehát az anyagiakra senki sem foghatja az elmulasztását.

Kapcsolódó cikkek:

VIDEÓ! Arany fonálból kézzel szőtt ékszerek! »
Tanulj nyomozni Gil Grissomtól! »
Divat-dizájn összefogás »
VIDEÓ! Trendi festmények a modern nők lakásába »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés