Egy stílusos kávéfőző

Fémesen csillogó toronyházak lüktetése, elegáns üzletek vibrálása, hófehér luxusautók atmoszférája: mindez most az 1930-as és 40-es évekbeli Chicago építészetének ihletettségéből született, fémes színekbe öltözött design-csodák.

Az 1893-as Világkiállítás megrendezésével és a világ első toronyházának megépítésével Chicago beírta magát a design és az építészet történetének nagykönyvébe. Az elkövetkező évtizedekben Chicago olyan várossá fejlődött, amelyet elsősorban az építészete határozott meg. Antoine Cahen designert és Samuel Grange-t is a 30-as, 40-es évek ihlették, amikor megalkották a Nespresso CitiZ gépeit.
Nem véletlen, hogy az egyedi design miatt Red Dot termékdesign-díjjal jutalmazta a Nespresso-t 2009-ben a neves Design Zentrum Nordrhein-Westfalen (Essen, Németország). A CitiZ and CitiZ&Milk termékek a „legjobb minőségű nemzetközi formatervezés” kategóriában kapták az elismerést. 2010-ben az Australian International Design Awards is jutalmazta a CitiZ gépeket kiváló designjukért. 
 
Imádnivaló a designban, hogy egy egyszerű kávéfőző gép is lehet műalkotás. Ezekkel a gépekkel tényleg érdemes nekikezdeni a reggeleknek...

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés