Egyik frigy után a másik

Katie Holmes eddigi pályafutása alatt kétszer került rivaldafénybe: először, mikor feleségül ment álmai lovagjához, Tom Cruise-hoz és másodszor - igen, kitaláltátok - mikor elvált tőle. Színésznői alakításai közül leginkább csak annyi maradhatott meg emlékezetünkben, ahogy a kifacsart teenager l’amour kétségbeesett Josephine Pottereként őrlődött egy padlásszobában, hogy megcsókolja-e kamaszpanaszkodó szerelmét, Dawsont. Katie ahelyett, hogy belépett volna az önsajnálattól zsémbes elvált nők klubjába, inkább gőzerővel tervez és önmegvalósít. Ennek megérdemelt gyümölcse a Holmes & Yang. Vegyétek és viseljétek! Már ha tudjátok…!

 

 

 

„Minden jó, ha jó a vége.” - zárhatnánk le Holmes hercegkisasszony és Cruise királyfi történetét elbeszélő mesénket, ha a főhősnő ezután kilépve volt férje árnyékából nem tért volna a pályatervezés, vagyis esetében inkább a divattervezés útjára. Mert itt a jónak korán sincs vége, a Holmes-sikersztori folytatódik. Egy frigy felbomlott, de egy másik megszületett. Katie Holmes ugyanis mint hamvaiból újjáéledő főnixmadár új szakmába kezdett. Egykori személyi stylistjával, Jeanne Yang-gal még 2009-ben megalapították a Holmes & Yang divatházat, melynek kreációi egészen a New York-i Barney’s és a londoni Harvey Nichols áruházakig jutottak.

 

   

 

A mindent áttörő nagy bemutatkozás azonban még váratott magára, egészen ezév szeptemberéig, amikor is az ifjú divattitán a New York-i divathéten, egy hangulatos prezentáción mutatta be darabjait. A divatbemutatók hatásos show-ja elmaradt, a visszafogottság szándékos volt, azonban a fellépő modellek között megjelent a nagy névnek számító Irina Kulikova topmodell és egy új üstökös, Maja Salamon is.

 

   

 

Ami a kreálmányokat illeti, a Holmes & Yang igyekezett alkalmi és hétköznapi viseleteket egyaránt bemutatni. A kevesebb néha több elvre azonban olyannyira támaszkodtak, hogy a kiegészítők szinte teljesen eltűntek. A 2013-as tavaszi-nyári kollekció minden nő ruhatárának alapdarabjait vonultatja fel, viszont azt mondanám, hogy ezek az összeállítások inkább csak az alapdarabok szellemei. A ruhák mintha csak elvben lennének jelen, de a gyakorlati jelenvalóságuk minden szín ellenére olyannyira szürke és jellegtelen, hogy már-már az unalmasság határait feszegetik.

 

   

 

„Időtlen és örök darabok.”- így jellemzik a kollekciót az egyszerűség-nagyszerűség hívei. Ez a fajta egyszerűség azonban kifejezetten arra az idegesítően elszalasztott lehetőségre emlékeztet, ami maga Katie is. Egy gyönyörű nő, aki sosem mer bombázóként robbantani, s a végletekig egyszerűsített összeállításokban jelenik meg. Ennél fogva a Holmes & Yang kollekciót is leginkább Katie Holmes klónokként értékelhetjük. Laza, sikkes, nőies, de az egyszeregynél is pofonegyszerűbb. Úgy tűnik, Katie-nek sikerült kilépnie volt férje árnyékából, de a sajátját még mindig nem lépte át.

 

   

 

De mi mindezek ellenére nagyon szurkolunk neki! Hogy miért is? Először is, mert meg merte tenni azt, amit sok nő nem: kilépni egy megromlott házasságból. Másodszor megtette azt, amiről sokan csak tétlenül álmodozunk: megmutatta, hogy ő igenis több mint aminek látszik. Eddig zs-kategóriás színésznőcskeként tartották számon sokan, most mégis megkapta Csehov Sirályának főszerepét. Ráadásul szerepet kapott a Broadwayen is, ahol a Dead Accounts egyik főszerepében tündökölhet majd. De ez úthengerként robogó Katie-nek ez még nem volt elég. Tavasztól ugyanis a Bobbi Brownnál ír történelmet. Na nem tollal, hanem édes-bájos pofikájával, ugyanis a márka történetének első hírességszámba menő arca lesz. Divattervezés terén azt hiszem még korai lenne második Victoria Beckhamet kiáltani, de az igyekezetért minden elismerésünk az övé.

 

 

 

 

Elvált Asszonyok, Lányok, Nők és Hölgyek, ki-ki minek vallja magát! Tegnap még elnyomottak, ma még félénkek, de holnaptól már bátrak! Merjetek erős akarattal változtatni, merjetek elszántsággal cselekedni, merjetek valami újat teremteni! Úgyhogy rúzst a szájra, cipellőt a lábra, kézitáskát és életet a kézbe, s kezdődjön, aminek újra kell kezdődnie!

 

 

Valaska Rita

 

Kapcsolódó cikkek:

Elvan a sztár, ha gyerekkel játszik! »

Elle-nállhatatlan tizenkettő »

Csitriből nő – felnőttek a tinisztárok »

Suri Cruise a világ legjobban öltözöttjei közt! »

Miniatűr divatdiktátorok »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés