Elegáns vadóc, modern díva

Az Imago Mundi bemutatta legújabb, 2011-es tavaszi-nyári kollekcióját, amelyet a leggyorsabbak már az Europeum megnyitóján láthattak. A kollekciót a megszokott vonalak, szabás és a modern megjelenés jellemzi. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének üdék vagy nyáriasak, ugyanakkor újszerűek is ezek a darabok.


Egyszerűek, de egyszerűségükben nagyszerűek a kreációk. A magyar színtér divattervezői legtöbb esetben a minimalista stílust képviselik, monokróm színekkel operálva. Az Imago Mundi tervezői is ezt a vonalat képviselik, mégis egyedi a stílusuk.

A 2011-es tavaszi-nyári kollekció továbbviszi a korábban már az őszi-téli darabokon is felfedezhető modern és vagány vonásokat. Egyszerre árad belőlük a nőiesség, de ugyanakkor a határozott vonalvezetésnek és geometrikus formáknak köszönhetően a magabiztos maszkulin jelleg is. Az első kollekcióhoz képest ez a mostani összességében mégis lágyabb, hiszen több natúr, világos árnyalatot használtak fel a tervezők. A türkizkék, mint egyetlen élénk szín folyamatosan visszatér az egyes kreációkon, ami nagyon jól megtöri és megbolondítja a visszafogott fehéreket.

Igazán izgalmassá azonban a szögletes formák és a szoknyák, ruhák finomságának kontrasztja teszi, amit még inkább egyedivé varázsolnak a fényes, illetve különböző bőrhatású anyagok. A maxiruhák királynői eleganciát kölcsönöznek viselőjüknek, és habár egyszínűek,  minden fölösleges díszítéstől mentesek, ezért igazán különleges összhatást keltenek. A bonyolult szabású bőrdzsekik esetében tűnik kicsit erőltetettnek a megoldás, habár az alsó, kiálló toldás ötletes, és a nőies derekat imitálja, de a kör alakú kivágás kicsit mesterkéltnek tűnik a letisztultabb darabok mellett.

Csalódást semmiképp nem okoznak az Imago Mundi tervezői, mert egy modern, de megkérdőjelezhetetlenül ízig-vérig nővé teszik bármelyik ruha gazdáját. A teljes kollekció a Facebookon , az Imago Mundi oldalára kattintva megtekinthető.

   

Fotók: Karsay Katalin. Smink: Kiss Csilla. Haj: Tóth Enci

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés