Elhunyt Alexander McQueen!

Meghalt Alexander McQueen brit divattervező és stílusikon. A férfit ma hajnalban holtan találták londoni otthonában, tette közzé a McQueen cég. Az egész divatvilágot sokkolta a tragédia. Mindössze 40 éves volt.

Az angol tervező halálnak okát és körülményeit nem árulta el a McQueen cég, de a brit Daily Mail értesülése szerint öngyilkos lett. Édesanyja egy héttel ezelőtt ugyancsak elhunyt, így minden bizonnyal ez a szörnyű tragédia késztette erre a borzalmas tettre.Alexander McQueen egy héten belül mutatta volna be legújabb kollekcióját a Paris Fashion Weeken. Az angol divat fenegyerekének is becézett divatgurut tartották a világ egyik legjobb tervezőjének. Előszeretettel lepte meg a közönséget extra kollekciójával vagy a bemutató díszleteivel. Mindezek mellett Ő volt az első, aki amputált modellt szerepeltetett a kifutón.

Alexander 1970-ben született London egyik külvárosában. A Central Saint Martins divatiskolában tanult, majd a Savile Row-nál szerzett gyakorlatot. Noha eleinte nem rajongtak a munkásságaiért, ennek ellenére 1996-ban az év legjobb angol divattervezője címet kapta, mindössze 27 évesen. Ezután 1997-ben John Galliano-val együtt nyert újra, illetve 2001-ben és 2003-ban ismét neki ítélték ezt a rangos kitüntetést.

A homoszexualitását nyíltan vállaló divattervező mindig a család rózsaszín bárányának nevezte magát.

 

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés