Elhunyt Malcolm McLaren!

A punk stílus egyik úttörő dizájnere, a Sex Pistols menedzsere április 8-án hagyott itt minket örökre. A tervező és zenei producer súlyos betegséggel folytatott küzdelem után 64 évesen hunyt el New Yorkban. Testét hamarosan hazaszállítják Nagy-Britanniába, és a londoni Highgate temetőben helyezik végső nyugalomra.

Malcolm McLaren a 60-as évek egyik jelentős punk stílusikonja, a legendás angol együttes, a Sex Pistols menedzsere volt. Igazi divatforradalmárként robbant be a köztudatba, mikor barátnőjével, a híres divattervező Vivienne Westwooddal 1971-ben megnyitották a londoni Kings Roadon első butikjukat, melynek a Let it rock nevet adták. Itt árusították saját tervezésű darabjaikat.


1972-ben New Yorkba költöztek, ahol a The New York Dolls számára tervezett fellépő ruhákat. A Sex Pistols, a híres punk együttes mondhatni Malcolm londoni butikjában alakult meg. McLaren menedzselte őket, illetve korszakalkotó megjelenésük is neki tudható be.A 80-as évektől kezdve már új zenei irányzat felé fordult, inkább a poposabb stílusok érdekelték, de punkos világnézete örökre megmaradt. Vivienne Westwooddal egy közös gyermeke született, Joseph Ferdinand Corré, aki a mai napig az angol divatvilág egyik meghatározó alakja és az elvont fehérneműeket gyártó Agent Provocatuer márkának a tulajdonosa.


 

Malcolm elvont látásmódja, korszakalkotó tervezései hiányozni fognak a divat és a zenei életből. Nyugodjon békében!

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés