Elhunyt az anorexiás modell

Sajnos a negatív példa most lett igazán negatív. Elhunyt a 28 éves Isabelle Caro, az anorexiás modell. Isabelle már 13 éves kora óta anorexiás volt, sokszor a halálból hozták vissza az orvosok a csontsovány lányt.

A francia modell, akit 2007-ben egy anorexia ellenes kampányhoz fotóztak, 28 éves korában meghalt. Isabelle Caro barátja, egy svájci énekes jelentette be a halálát: November 17-én hunyt el, miután már két hete egy kórházban kezelték tüdőgyulladással.  


Caro 2007-ben robbant be a köztudatba, amikor sokkoló fotók jelentek meg Róla egy anorexia ellenes kampány részeként. A Milánóban megrendezett divathéttel egyidőben  kerültek ki az óriásplakátok, a fotókat Oliviero Toscani készítette.
 

A 165 cm-es magasságú modell akkor 32 kilogramm volt. Caro 13 éves kora óta anorexiás volt, 2006-ban 25 kilósan kómába esett. Ezután megkezdődött felépülése, 2010-ben már 40 kilós volt, aminek nagyon örült. 

 

Caro 2007-ben így nyilatkozott: "Azt szeretném, hogy a fiatal lányok figyelmét felhívjam erre a problémára. Szeretném őket figyelmeztetni erre a veszélyre!". 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés