Ellenünk vagy értünk?

A magas sarok kínjai és áldásos hatásai

Szegény modellek, láttuk, miket élnek át az iszonyú magas sarkakon. Jó, persze, ők gyakran néhány számmal nagyobb vagy kisebb cipőkbe kénytelenek bújni a bemutatókon, ami jut nekik.
De mi, akik még pénzt sem kapunk érte, minek kínozzuk magunkat? A válasz persze egyszerű. A magas sarok a nőiesség jelképe, a férfiakat megbolondítja, az alakunkat vékonyítja és megnyújtja. Ha valami ennyi jó tulajdonsággal rendelkezik, arra nem haragudhatunk.

 

Bár nem tudom, ti hogy vagytok vele, de egészen másképp gondolok a magas sarkakra, amikor összepaszírozott lábujjaim segítségért kiáltanak a harmadik óra után egy keskeny orrú, magas sarkú csizmában. Igaz, én nem vagyok profi ebben, a legritkább esetben viselek magas sarkakat és irigykedve nézem azokat a tehetséges és mindenre elszánt nőket, akik hóban, fagyban bámulatra méltó ügyességgel navigálják magukat az utcán “ tizenvalahánycentis” sarkakon. Minden elismerésem.

Előfordult már veletek is, hogy ahogy átléptétek a lakásotok küszöbét, dühödt mozdulattal vágtátok a sarokba szeretett - vagyis ebben az esetben utált-lábbeliteket? Hogy Ronaldinho-t is megszégyenítő rúgótechnikával, hátralendítve a lábat, majd határozottan előre, mindeközben kibújva az átkozott cipőből, az jól irányzottan egyenesen a szekrényben landolt?
Na ugye?


Tudom, fontosak a centiméterek, különösen, ha a 170 cm egy álommagasságnak tűnik. Minden szempár azokra szegeződik, akik magasak és ez az önbizalom, amit a centiméterek adnak, azonnal felfedezhető valakinek a megjelenésében.

Mit csináljunk?

Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a tíz nőből nyolc lábbetegségét a magas sarok okozza. Amíg egy lapos cipőben a testsúly egyenletesen oszlik el a lábon, a magasban azonban előre tolódik a súlypont és az egészet a lábujjak és a talp első része tartja.
Következmények: kalapácsujj, bütyök, Achilles ín bántalmak, térdfájdalmak, gerincbajok....
Döntenünk kell az egészség és a szépség között?

Ami hirtelen, tanácsként eszembe jut:
Próbáld okosan és józanul követni a divatot, legalább ne minden nap, csak a fontosabb eseményeken hordd az extrém magas sarkakat.
Hat centinél ne legyen magasabb az a sarok, amit nap mint nap viselsz.
Amikor kiválasztasz egy cipőt, kérlek ne mondd azt, ha nincs a méretedben, hogy hááát, talán egy kicsit, most még nyom, de majd kitágul... Fenét tágul...
Ne hidd el feltétel nélkül a tűsarok előnyeit. Ha vastagabb a lábad, a tűsarok nem vékonyítja, hanem a kontrasztot kiemelve, vastagítja azt. Válassz egy kicsit szélesebb sarkú cípőt, attól még szexibb leszel!

Ti hogy csináljátok? Adjatok tanácsokat, írjátok le a kínokat, amit átéltetek egy cipő miatt. Igaz szerintetek az, hogy a szépségért szenvedni kell?

Kapcsolódó cikkek:

Bokára fel! »

Címkék: ,
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés