Emlékezz aromaterápiával!

A parfümök utazásra hívnak, felidézik a kedvenc pillanataidat. Újra akarod élni az első csókod? Az érzést mikor megkaptad az első munkád? Csak a megfelelő illatot kell hozzá kiválasztanod.

Szimatolj bele… a határtalan energiába

 

Kulcsösszetevők: citrom, grapefruit, lime, mandarin, menta és narancs

 


Borsmenta szaglászása után az emberek 30%-al éberebbek, mivel ez az illat az agy azon központjára hat, amely az élénkségünkért felelős. A citrusaromák dr. Rachel Herz – A vágy illata című könyv szerzője – szerint a reggelre emlékeztetnek minket, amely az új nap, új kezdet, optimizmus címszavakkal kapcsolható össze. 

Próbáld ki: Estée Lauder Sensuous Sheer Body Oil Spray, Elizabeth Arden Pretty Eau de Parfum, Givenchy Very Irrésistible Eau de Toilette

 

Szimatolj bele… a teljes békességbe


Kulcsösszetevők: alma, uborka, buja zöldek és porhanyós aromák


A babahintőpor illata a felnőttekben a biztonság és a gondosodás emlékét idézi fel. Dr. Alan Hirsh aromakutató szerint hasonló érzést kelt az alma és az uborka is. Ezek a friss illatok pozitív hatással vannak az emberek hangulatára. Dr. Hirsh szerint egy kevés alma vagy uborka a levegőben, és máris kisebbnek tűnnek a gondok. 

Próbáld ki: Versace Versense Eau de Toilette, Issey Miyake A Scent by Issey Miyake Eau de Toilette, Tom Ford White Suede Eau de Parfum, Dior Escale à Pondichéry Eau de ToiletteSzimatolj bele… a tökéletes magabiztosságba

 

Kulcsösszetevők: ámbra, pézsma, szantálfa, tömjén és vanília

 


 

Mi az az illat, amelyről mindenki őriz édes emlékeket? Hát a vanília. Terry Molnar, a Szagló Érzékelés Intézet vezetője szerint, azért mert ez az aroma a legtöbb sütemény, fagylalt alkotóeleme és így nem választható el a partikról, a vidámságtól. Ráadásul igen erős illat, sokáig megmarad a bőrön és az igazi nőiességet üzeni. 

Próbáld ki: Calvin Klein Euphoria Eau de Toilette, Chanel Nº5 Parfum, Prada L'Eau Ambrée Eau de Parfum

 

Szimatolj bele… az igaz szerelembe

 

Kulcsösszetevők: frézia, gardénia, peónia, rózsa és tubarózsa

 


 

A Harvard orvosi karán nemrégen fejeztek be egy kutatást, amely szerint a nőknél egy szippantás a rózsaillatú gyertyából elűzi az aggodalmat, kedves és romantikus hangulatot teremt. Dr. Nancy Etcoff kutató szerint, ennek oka a általános vonzódásunk a természethez és a virágokhoz, amelyeket az évszázadok során összekapcsoltunk a szerelemmel. 

Próbáld ki: Ralph Lauren Romance Always Yours Elixir de Parfum, Yves Saint Laurent Parisienne Eau de Parfum, Avon In Bloom By Reese Witherspoon Eau de Parfum

Kapcsolódó cikkek:

Angel or Demon? »
A Gucci divathercegének új, szexi illata »
Egy parfüm 2. generációja »
Született illatok »
Palackba zárt stílus »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés