Erdem - A „brit-Chanel”-től kitavaszodott Anglia

A londoni divathét egyik üde színfoltja volt az Erdem 2013-as tavaszi Ready To Wear kollekciójának bemutatója, ami könnyed bájával felpezsdítette a borongós őszi napokat Angliában.


 

Erdem Moralioglu kifinomultan nőies és romantikus ruhái mindenkit magával ragadnak. A tervezőt gyakran a „brit-Chanel”-ként is emlegetik, bár kreációinak egyedi eleganciája könnyen megkülönbözteti őt a többi divatkreátortól. Olyan prominens személyek viselik a ruháit, mint Keira Knightly, Claudia Schiffer vagy a brit hercegnő, Kate Middleton.

Aktuális kollekcióját a pasztellszínek különböző kombinációi uralják. A pasztellkék és sárga, a púderrózsaszín, valamint a halványzöld dominál, amiket erőteljes korallpirossal és naranccsal vegyít a dús mintázatú anyagokon.

 


 

A finom, áttetsző tüllök és csipkék könnyeddé, légiessé varázsolják a lágy vonalvezetésű ruhákat. Aprólékosan kidolgozott applikációk, selyemszatén és sifon anyagok jelennek meg, amiktől még nemesebbé válik a kollekció.

 

 

A térdet takaró ruhák mellett maxiszoknyák is felvonulnak a kifutón, valamint egyenes szárú szűk nadrágok, persze mind pazar mintázattal. A derékvonal hangsúlyozása mellett egyenes, I-vonalú sziluettekkel is találkozhatunk.

 

Az Erdemtől megszokott virágminták egy szokatlan párosítással, kígyóbőr mintázatú anyagokkal keverednek, amivel igazán modern és újító hatást ért el a tervező. Moralioglu elmondása szerint a ruhák megtervezésekor egy olyan nőtípus lebegett a szeme előtt, aki egy másik bolygóról érkezett hozzánk a Földre. Többek közt az ’50-es években népszerű novellaíró, Zenna Henderson science-fiction művei inspirálták ezeket a kecses földöntúli darabokat. Az ellentétes színek és minták ötvözésével egy igazán friss és elbűvölő kollekció jött létre.

 

 

 

 

Macovei Kitti

 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés