Érezd magad otthon – Giorgio Armaninál

Létezik egy hely Milánó szívében, amit minden környékbeli jól ismer, a város második legfőbb látványossága, és ami otthont ad korunk talán legnagyobb divattervezőjének. A rengeteg utazás, a folyamatos tervezés és a számos rendezvény mellett Giorgio Armani mindig szakít rá egy kis időt, hogy ha csak néhány napra is, de megpihenjen ebben a csodás házban, melyet valódi otthonának tekint.

Bár a Via Borgonuovón található ház meglepően otthonos, azért rikító színekkel vagy extrém bútorokkal itt sem találkozik az ember, személyes emlékeket őrző tárgyakkal, családtagokról, barátokról készült fotókkal viszont annál inkább. A hatalmas belterű szobák egyértelműen tükrözik Armani stílusát, így a fekete és a fehér, illetve a szürke és a bézs színek ugyanúgy dominálnak, mint kollekciói nagy részében. Azonban itt mindezek kiegészülnek a kellemesebb és barátságosabb, ugyanakkor szintén az Armani-féle eleganciáról árulkodó arany színnel.A ház különleges eleme a két elefántagyar, melyek a nappali kandallóját szegélyezik, a számos távol-keleti figura, melyek a tervező Ázsia iránti vonzalmát jelzik, illetve az antik szőnyegek és a cápabőrrel bevont díszdobozkák. A legjellegzetesebb berendezési tárgyak azonban a világ különböző tájairól származó, és a lakást égi pompába vonó lámpák, melyekből Armaninak kész gyűjteménye van, illetve a rokonokat, barátokat és a tervezőt magát ábrázoló képek, melyek egy-egy szobában szinte teljesen beborítják a falfelületet.

Egyszerűség, letisztultság és elegancia. Ezek azok a kulcsszavak, melyek nem csak ruhakölteményeit, de otthona berendezését is leginkább jellemzik. Az ébenfa padló, a törtfehér párnájú kanapé, a szenvtelen asztalkák, egytől-egyig olyan emberről árulkodnak, aki tudatosan alakította ki egyedülálló stílusát. Furcsa mód azonban a ház egyáltalán nem egy rideg múzeum hatását kelti, hiszen tele van Armani évek alatt felhalmozott, utazásai során gyűjtögetett és ismerősöktől kapott tárgyaival, melyek a tervező elmondása szerint sokkal többet érnek a számára, mint egy-egy több millió dolláros műtárgy.A harmonikusan minimalista, napfényben fürdő és tengerre néző casa egyik legfontosabb része a több mint 3000 művészeti, dizájn és divat témájú művet számláló, zsúfolt könyvtár, ahol a tervező alkotóvágyát és tudásszomját szokta csillapítani. A lakás legpuritánabb része a minden hivalkodástól mentes, hatalmas és kényelmes ággyal rendelkező hálószoba. Armani gardróbja pedig a trükkös tükrökkel megsokszorozott látvány révén gondoskodik a kreátor hibátlan megjelenéséről.

Érdekesség, hogy a ház otthont ad emellett cége jó néhány osztályának, sőt, valódi különlegességként egy mesés és egyedi, földalatti színházteremnek is, amely a fantasztikus divatbemutatók számára szolgál méltó helyszínül. Emellett természetesen az úszómedence sem hiányozhat a valódi luxuskégli készletéből, amely egy gyönyörű belső kerttel és egy, a legmodernebb gépekkel felszerelt edzőteremmel egészül ki. Azt hiszem, itt minden megvan, amire egy ember vágyhat, Giorgio Armani pedig mindezt 75 éves korára meg is kapta. Így néz ki egy nagyvonalú divattervező divatosan megtervezett otthona nagy vonalakban.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés