Ezt hordták ők!

Ilyenkor januárban már bátran visszatekinthetünk az elmúlt évre, és meg is tesszük, legalábbis, ami a divatot illeti. Összegyűjtöttük ugyanis az elmúlt év tíz legemlékezetesebb öltözetét.

Michelle Obama hazaáruló öltözete


Nem is a ruhával volt a baj, hiszen a Sarah Burton által tervezett, gyönyörű vörös organza ruha remekül állt a First Ladyn a Kína tiszteletére rendezett hivatalos vacsorán. Az angol tervező azonban rendesen kiverte a biztosítékot a nemzetnél, és botrányos öltözetté lépett elő az egyébként decens darab. Michelle Obama azonban lazán elhárította a támadásokat: „A nők azt viselik, amit szeretnek. Ez minden, amit mondani tudok a dologról. Olyan ruhákat hordok, amik tetszenek.” Persze, nem ez volt a hölgy első ruhával kapcsolatos afférja, de ez az eset is azt bizonyítja, hogy keveset ad az ilyen tárgyú kritikákra.

Kate Winslet Stella McCartney ruhájában a Velencei Filmfesztiválon


Kate rendesen felborzolta a kedélyeket ebben az optikai illúziónak is beillő ruhában szeptemberben. A különleges kialakítású miniruha nem egyszerűen követi a test vonalait, hanem kihangsúlyozza az előnyös domborulatokat, a kevésbé előnyöseket pedig jótékony homályba burkolja. Nyilván Kate Winslet esetében ez utóbbiak szinte egyáltalán nem játszanak, de a ruha ezzel együtt is zseniális. Olyannyira rákapott a színésznő Stella McCarney rafinált vonalaira, hogy azóta szinte kizárólag az ő kreációiban tűnik fel a vörös szőnyegen. Azt pedig nyilván nem kell mondanunk, hogy valamennyi darab hasonló elvek alapján készült.

Natalie Portman Rodarte csodája az Oscar gálán


Az állapotos Natalie Portman mindenkit lehengerelt csodálatos lila ruhájában az Oscar gálán. A ruha is lenyűgöző, de a választás háttere még izgalmasabbá teszi a kreációt. Eredetileg ugyanis Diort szeretett volna viselni a színésznő egyrészt a jeles alkalom tiszteletére, másrészt pedig hivatali kötelességből, hiszen ő a márka arca. Amikor azonban Galliano, a divatház vezető tervezője antiszemita megjegyzései miatt botrányba keveredett, Natalie úgy döntött, hogy inkább nem mutatkozik Diorban, és a Rodarte mellett döntött, ugyanis ez a márka szállította a Fekete hattyú jelmezeit is. Úgy tűnik, nemcsak ő volt ezen a véleményen, hiszen nem sokkal később épp az említett incidens miatt vált meg Gallianótól a divatház.

Pippa Middleton illetlen öltözete
Pippa választása nővéréhez hasonlóan a McQueen divatházra esett, bár a legtöbben nem igazán emlékeznek a ruha szabásvonalára, hiszen az eseményen a hölgy feneke játszotta a főszerepet, amit már-már túlságosan is kiemelt. A másik emlékezetes mozzanat a ruha színe volt, ugyanis sokak szerint még a menyasszony húgának sem illik fehérben megjelenni az esküvőn. Mondjuk, a nevezetes darab inkább törtfehér, de ez kevéssé menti a helyzetet. Leszámítva ezt az illetlenséget, azt kell mondanunk, hogy klasszikusan elegáns, tökéletesen szabott darabról van szó, amiben remekül festett Pippa.

Lady Gaga a Grammyn


Az elmúlt évben Lady Gaga pózolt legtöbbet különböző magazinok címlapjain, egészen pontosan 36 alkalommal fordult ez elő a hölggyel. Ilyen számadatok mellett nehéz kiválasztani egy meghatározó öltözetet, de talán a Grammy díjátadón viselt Hussein Chalayan-féle szett megérdemel néhány szót ebben a vonatkozásban. Ruhának nem feltétlen lehet nevezni a védőruhára emlékeztető, citromsárga latexből készült öltözetet, de tagadhatatlanul egyedi kreáció, és ha figyelembe vesszük, hogy Lady Gagáról van szó, nem nehéz belátni, hogy elég furán festene egy decens estélyiben.

Kate Middleton esküvői ruhája


Ha 2011-ről van szó, nem lehet kihagyni az évszázad esküvőjét és az évszázad menyasszonyi ruháját. Ami Obamáék esetében botrányos volt, az az angol királyi családnál lélegzetelállító. Mindenki emlékszik még rá, hogy mennyi találgatás övezte Kate Middleton esküvői ruháját. Abban mindenki teljesen biztos volt, hogy angol tervező kapja a megtisztelő feladatot, de hogy pontosan ki lesz a szerencsés, az hónapokig foglalkoztatta a közvéleményt. Aztán egyre többször hangzott el Sarah Burton neve, és valóban úgy lett: az ara végül egy általa tervezett ruhában lépett az oltár elé. És persze a végeredmény ellen sem volt senkinek kifogása, hiszen a klasszikusan elegáns darabban igazán királynői jelenség volt Kate.

Katalin hercegnő rózsaszínben
A Kensington Palotában rendezett jótékonysági rendezvény volt a hercegi pár első hivatalos megjelenése a mézesheteik után, épp ezért kiemelt figyelem övezte az eseményt. Katalin hercegnő sokakat meglepett halvány rózsaszín, csillogó ruhájával, mely Jenny Packham nevéhez fűződik, hiszen korábban arról volt ismert, hogy divat terén mindig biztosra megy. Ez a szett magához képest kifejezetten merész volt, és nagy vitákat váltott ki a divatmánok körében, hiszen egyesek szerint káprázatos volt a hercegnő megjelenése, mások viszont kifejezetten unalmasnak és jelentéktelennek találták. Azóta sincs konszenzus, döntsön mindenki ízlése szerint.

Gisele Bündchen az Alexander McQueen ház vintage kreációjában


A világ legjobban kereső szupermodellje a Met Ball gálán azt tette, amihez a legjobban ért: egy káprázatos ruhát viselt, és nem kis feltűnést keltett benne. Persze, ha Giselle-ről van szó, senkit sem ér váratlanul, ha drámai és feltűnő darabokban jelenik meg, de ez a vörös ruha sokak szerint mindent vitt. A szexis, szűk felsőrész, mely szabadon hagyta a modell vállait és dekoltázsát, megbolondítva a szoknya rész gazdagon leomló anyagával lenyűgöző összhatást keltett. Az eseményen egyébként is rengeteg híresség viselt neves tervezőktől származó vintage darabokat, de labdába sem rúghattak a szupermodell mellett.

Jennifer Lopez és a huncut strasszok


Hát, nem öltözött túl a művésznő az American Music Awards gálán, az tény, viszont az is tény, hogy feltűnő jelenség volt a színpadon. A testszínű dresszen strasszok lettek volna hivatva elfedni JLo intim testrészeit, valójában azonban éppen ráirányították a figyelmet. Persze rögtön megindultak a találgatások, hogy mégis miért esett a választása erre az öltözetre, és persze az is vita tárgya volt, hogy szerencsés választás volt-e. Legtöbben úgy vélték, hogy exférje, Marc Anthony előtt akart villantani. Sokan voltak azon a véleményen, hogy az ő korában már nem kellene ilyen öltözéket bevállalnia, de legalább ennyien hangoztatták azt, hogy ő mégiscsak Jennifer Lopez, és gyakorlatilag azt tesz, amit akar. Lehet benne valami.

Emma Watson a BAFTA díjátadón


Ha az elmúlt év legütősebb ruháiról van szó, Emma Watson megkerülhetetlen tétel, hiszen annak ellenére, hogy csak tavaly lett nagykorú, egyre meghatározóbb divattényező. Szinte bármelyik eseményt ki lehetne emelni, ahol megjelent, mégis a BAFTA díjátadóról kell szólni, hiszen az ott viselt Valentino kreációja egyszerűen kifogástalan volt. A finom anyagból készült nude ruha kiemelte Emma törékeny szépségét, és szinte éteri megjelenést kölcsönzött neki. Méltatói külön kiemelték, hogy korának abszolút megfelelő választás volt, és nem esett a tinisztárok gyakori hibájába, akik olyan ruhákat választanak, amikben úgy néznek ki, mint a saját anyjuk.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés