Farsangi hangulat a kifutókon

Úgy tűnik, a divat legnagyobb alakjai már most farsangi lázban égnek! Nem csak mi, a tervezők is nosztalgiáznak még egy kicsit, és próbálnak nem belesüppedni az őszi, téli depresszióba. A hidegebb évszakra is színesen készülnek, olyan nem mindennapi formákkal és elborult stílusegyveleggel, melyek a színpadon, vagy akár a cirkuszban is megállnák a helyüket.

Felejts el minden divatszabályt, amit valaha hallottál! Idén ősszel a tervezők fogták a modelleket és beledobták a ruháskosárba, melyben a hupililától a rikító narancssárgáig bármivel találkozhatunk. Az új trend teljesen váratlanul súlyt le ránk papagájszínű stílusával, és úgy tűnik, néhány designer titokban a színpadi reflektorfényekről álmodozik.

   

Jean-Paul Gaultier is egyike lehet azoknak a tervezőknek, akiket kiskorukban nem engedtek Halloweenkor kellőképpen kibontakozni. A piros harisnyás prémmel borított ejtőernyős összeállítás is fura az aranyszínű basa turbánnnal, de a zöld hálóköntös „matyó hímzéses” kendővel már kiveri a biztosítékot. Gaultier a különböző kultúrák tradicionális viseletét akarta kifutóra vinni, ami elképzelésnek szép, na de megnézem én azt a közösséget, aki így öltözik.

   

És már el is érkeztünk a téli karneválra John Gallianoval, aki inkább a melegebb ausztráliai télre készül, mintsem hóviharra. Idén a tervezőnél nagy sikerük van a különös karneválos fejdíszeknek és az átlátszó lenge estélyiknek, melyek egy előkelőbb kaszinóba is sikeresek lennének. A fehér ruhaköltemény az én szívemet is megdobogtatja.

   

Alexander Mcqueen utolsók között található alkotásai a 18. századba repítenek vissza bennünket.  Luxus és aranyszínű csillogás, mindenütt sejtelmes köpenyekbe burkolva.

   

Meadham Kirchhoff elképzelhető, hogy az Ali baba és a negyven rabló jelmezeit készült megtervezni, mindenestre egy ízlésficamos Seherezádé sikerült neki.

Bár a legtöbb ruha számomra hordhatatlannak tűnik és inkább a színpadokon aratna sikert, az új trend mégis nagyon szórakoztató, valamint ötletes. A jelmezszerű ruhák mindegyike elrepít bennünket egy különös világba, melynek csak a fantázia szabhat határt. Azt pedig, hogy a designerek többsége túllőtt a célon, már megszokhattuk.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés