Fashion Disaster

Annie Leibovitz legújabb “Storm Trouper“ névre keresztelt, a Vogue februári számának lapjait borító fotósorozata rendhagyónak minősül abból a szempontból, hogy a képek valós katasztrófát örökítenek meg. Annak ellenére, hogy a morális kérdéseket is feszegető fotók elsődleges célja az lenne, hogy bemutassák a “város legbátrabb és legkiválóbb hőseit“; a képekről igencsak megoszlanak a vélemények.

 

 

 

 

Annie Leibovitz rendhagyó fotóin nem csupán a legújabb trendek szerint öltöztetett modelleket láthatunk pózolni, hanem többek között New York Partiőrségének, a rendőrségnek, a tűzoltóságnak és a Nemzeti Gárda egyik hadosztályának tagjait. A Vogue elmondása szerint a képek célja a “város legbátrabb és legkiválóbb hőseinek“ bemutatása, még ha ez nem is szokványos módon történik, hanem a divat eszközeinek segítségével.

 

 

 

 

A Sandy hurrikán érkezése miatt elsőként kivonuló alakulatokat Leibovitz kamerája olyan élethűen örökítette meg, hogy a szituációból adódó fenyegetettség és készültségi állapot a közben profin pózoló modellek ellenére sem veszített hitelességéből. A sorozat styling része szintén érdekes elegyet mutat, hiszen az egyenruhás férfiak és nők között modellt álló Chanel Iman, Karlie Kloss, Liu Wen és Arizona Muse cseppet sem olvadnak be az uniform környezetbe, hanem ezt kiegészítve – a designer remekekkel karöltve – egy teljesen újszerű képi világot adnak.

 

 

 

 

A Vogue februári fotósorozatát ugyan negatív kritikák tucatja éri – melyek alapja a katasztrófa súlyossága, amit egyesek szerint túlzás és oda nem illő divattal “reklámozni”, ám ha jobban belegondolunk a képek célt érnek; a világ megismeri a Sandy alatt hősiesen helytállók arcát.

 

 

Szabó Lili 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés