Fiúk a kifutókról 3. rész

Játsszunk el a gondolattal...

Kik ők? Megközelíthetetlen élő próbababák, akik szigorú és távolságtartó pillantásokat küldenek a kifutókról? Kidolgozott testű, őrült vonzerővel rendelkező hús-vér hímek, akik megtestesítik a tökéletes férfi fogalmát? A fiúmodellek sohasem érik el kolléganőik hírnevét és sikerét, de akad közülük néhány kivételes “példány”, akiket világszerte ismernek és a divatmárkák számára valódi aranybányát jelent a kinézetük.

Antonio Sabato: a Batman rajongó


Édesapja ismert olasz színész, Antonio is Olaszországban született, de 12 évesen az USA-ba költöztek, ahol jelenleg is él. Elvált, van egy fia. Imádja a tetoválásokat, hármat visel a karján, az egyik a szerelmet jelképezi, a másik az erőt és a harmadik egy dob, mert imádja ezt a hangszert.
A derekára egy denevért és a sárga Holdat rajzolták, a Hold az az anyai védelmet jelenti, a denevér pedig saját magát, mert rajong Batman-ért.
Kedvenc könyve a Biblia, és azt is kijelentette, hogy jobban szereti egy nő szerelmét a nap 24 órájában, mint 2 millió különböző nővel szeretkezni.


Doug Pickett: Leo ikertestvére

A gyerekarcú modell és Leonardo di Caprio között a hasonlóság egészen hihetetlen. Doug a Ralph Lauren kampánynak köszönheti ismertségét. Erre a reklámra a középiskolából választották ki. Tanulmányait befejezve New Yorkba költözött, hogy onnan egyengesse modellkarrierjét, de valójában építész szeretne lenni. Azt mondja, a modellkedés nem tart örökké, s ő még mindig ugyanaz a fiú, aki ott, vidéken szeretne élni, ahol született, 1984 január 1-én, Wilmingtonban, Észak Karolinában.
Habár rengeteg helyen kell megjelennie, Doug legszívesebben teniszezik, kosarazik, vagy nintendózik. Ő a “fiú a szomszédból”, az elérhető srác, a kedves, természetes, ahogyan azt Ralph Lauren Blue kampányában is tökéltesen közvetíti.


Mark Vanderloo: a fantasztikus holland


A népszerű holland fiú több modell, és milliónyi rajongó szívét hódította már meg. Öt nyelven beszél, 189 cm magas, haja sötétszőke, mosolya több, mint csabító. 
1968. április 24-én született Hollandiában. Barátnőjét kísérte el egy holland tejreklám forgatására 22 évesen, és ő is bekerült a filmbe. 1992-ben még egy pubban dolgozott és csak kisebb felkérései voltak modellként. A divatvilág csakhamar rákattant, hiányzott ugyanis egy valódi férfi sztármodell, a női topmanökenek mellett.
1994-ben már Manhattan-be költözött, és Calvin Klein: Obsessión illatának arca lett. Divatbemutatók végtelen sora következett, majd a Hugo Boss szerződés. Mark mindent elért, amit egy modell magáénak tudhat ebben a szakmában. Legjobb barátjával Alex Ludquist-tal és még két másik modellfiúval együtt úgy hívták őket, a fantasztikus négyes. New Yorkban, Párizsban, Amszterdamban van háza.
Megannyi románc és szerelem, sőt egy házasság után, úgy tűnik végre benőtt Mark feje lágya és együtt él két gyermeke, Emma és Mark anyjával, Robine van der Meer-rel.
 

Chad Cole: állandó mozgásban


Chad 1974. június 4-én született, s arról álmodozott kisgyerekként, hogy híres sportoló lesz. A san diego-i egyetemen szerzett diplomát, nyaranta Kaliforniában, egy tengerparti teniszklubban dolgozott, s itt mosolygott rá a Sors, amikor egy fotós felfedezte. Kisebb munkáit első ügynökségénél, a Jet Set-nél szerezte, majd a Ford következett, rengeteg sikeres kampánnyal, fotózással, divatbemutatóval. Britney Spears: Sometimes című dalának videoklipjében is szerepelt. Szeret baseballozni, futni, imádja a vizi és a téli sportokat. A világ minden pontján dolgozik, rengeteget utazik, mindenhol van ügynöksége, legutóbbi munkái: Abercombie and Fitch, Skechers, Tommy Hilfiger, Buckle.

Jason Shaw: az amerikai szépség

Az amerikai szépség, aki az egyik legjobban fizetett modell napjainkban, Tommy Hilfiger kampányának köszönheti sikerét. Maga Tommy nyilatkozta róla, hogy Jason tökéletesen képviseli a márkáját, mert kinézete egyesíti az amerikai tanuló, üzletember, sportoló stílusát. A jól fésült, kék szemű, ugyanakkor férfias Jason még Paris Hilton fejét is elcsavarta.
1973-ban született Chicagoban, s az egyetemen tanult, amikor egyik kollégiumi szobatársa, aki a South Beachről érkezett bemutatta egy-két ismerősének a divatvilágban. 
Jason New York-ba költözött és a Wilhelmina ügynökséggel kötött szerződést. Elsőként az Abercombie and Fitch márkának dolgozott, majd ezt követte Tommy Hilfiger, Calvin Klein, acoste, Gap, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren, illatok, reklámok, és rengeteg divatbemutató Párizsban, New Yorkban, és Milánóban.
Az utóbbi években Hollywood-ban él, színészetet tanul, szeretné kipróbálni magát a filmvásznon is.
 

Will Chalker: a keményfiúWill Angliában született, 1980. március 7-én. 187 cm magas, 75 kiló, s 2000- ben kezdte pályafutását, amikor 20 éves volt. Akkor még amatőr boxolóként és alkalmi munkákból élt. Egy építkezéseken dolgozott, amikor egyik munkatársa fotókat készített róla, amelyeket elküldött egy ügynökségnek. Így került Will kapcsolatba a divattal, amely a későbbiekben meghozta számára a sikert és az elismerést. Lassan hódította meg a szakmát, először csak kisebb munkákat kapott, majd egyre jobban megismerték és a szerencse rámosolygott. Ráosztották a rosszfiú szerepet a divatban, de mindezt csak kinézetével támasztja alá, különben diszkrét, keveset mutatkozik a médiumokban. Végtelenül profizmusa és pontossága a legnagyobb tervezők elismerését vívta ki. YSL, Perry Ellis, Zara, Tommy Hilfiger Paul Smith kampányokban szerepelt és többek között Gucci, John Galliano, D and G, Sonia Rykiel kifutóin vonult.
Will mindig is két lábbal állt a földön, tudja, hogy ki kell használnia sikerét, s ezért maximális erőbedobással dolgozik. Paco Rabanne XS parfüm reklámarcaként mindenki ismeri.
Az angol fiú kinézete megfelel annak a sztereotípiának, miszerint a férfi legyen szép, ugyanakkor férfias, egészséges, megtermett, erős. Will megjelenése egyáltalán nem hasonlít a nőies, lágy férfitípusra. Ő egy markáns, megjegyezhető figura, akit a divatvilág a tenyerén hordoz.

Kapcsolódó cikkek:

Fut még a szekér? 3.rész »
Fut még a szekér? 2.rész »
Fut még a szekér? I.rész »
Top 10 Nemzetközi topmodellek »

Kapcsolódó képgalériák:

Mark Vanderloo
Doug Pickett
Will Chalker
Jason Shaw
Chad Cole
Antonio Sabato Jr.

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés