Franciás retró, à la Moschino

A következő őszi szezon frissen bemutatott “pre“ kollekciói a nagy brandekhez híven stílusteremtőek, megadva az aktuálisan trendi irányt. A felhozatalt áttanulmányozva kétség sem férhet a franciás retró “ régi-új “ úttöréséhez. Az ilyen jellegű kreációk közül az egyik legizgalmasabb a Moschino Cheap and Chic új kollekciója, melyben a fekete dominanciát az élénk, de – szerencsére – nem neon színek törik meg. Amusez-vous bien!

 

 

 

 

A Moschino Cheap and Chic következő kollekciója franciás, urbánus glamourt teremt. A bordó, színházi függönyre emlékeztető drapéria előtt álló modell a pre fall egyszerre bohém, eleganciával fűszerezett és retró szettjeit prezentálja. A domináló fekete mellett a pink, fehér, rózsaszín, piros és lila színeket favorizáló darabokat apró, de nem mellékes részletek tökéletesítik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A többnyire nőies szabásvonalú ruhák, szoknyák és kabátok egyszerre tesznek romantikus és – a színek és egy-két formai megoldás miatt – rebellis benyomást. A kollekció darabjai közül nehéz ugyan favoritot választani, de az alább látható szettek nálunk egyértelműen vezetik az amúgy igen szoros mezőnyt.

 

   

 

 

 

   

 

A kollekcióval kapcsolatban érdemes külön kitérőt tenni a cipőkre, hiszen a legtöbb darab (törpe)tűsarkú, hegyes orrú és csipkebetéttel díszített, némelyek pedig piros vagy pink szegecsekkel mintázott, masculin típusúak. A lábbelik másik csoportja az ikonikus, mára a divattörténet szerves részét képező, az 1920-as és '30-as években népszerű “Spectator shoes“ mintájára készült. A klasszikus fekete-fehér és piros-fekete darabok nem csupán a régi idők stílusát idézik, de remekül passzolnak a retró ihletésű kreációkhoz.

 

   

A kinti hideg ellenére, mi forró, franciás szerelembe estünk az olasz brand új kollekciója iránt!

 

 

Szabó Lili

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Káosz a Moschinonál »

Karl rusztikus nimfái  »

Kartonfeleségek ruhatára »

Kegyetlen románc »

Erdem nagy érdeme »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés