Fut még a szekér? I.rész

Mit csinálnak ma a 90-es évek topmodelljei?

A kifutók istennői voltak a 90-es években. Fotóikkal telítették meg a nemzetközi divatlapokat. Mit csinálnak manapság ezek a még mindig meseszép modellek? Férjhez mentek, gyerekeket szültek és boldog családi életet élnek? Élvezik azt a sok sok milliót, amit munkájukkal kerestek? Netán üzletasszonyok lettek? Nos úgy tűnik, ez is, az is. Sokan közülük azonban még mindig folyamatosan dolgoznak. A divatcégeknek nem lett elegük az egykori topmodellekből, újra és újra igénybe veszik őket, hogy arcukkal, alakjukkal adják el termékeiket.

Carolyn Murphy (1975 augusztus 11. Florida, USA)

Nagy átváltozó művész, kaméleoni képességekkel. 1988-ban a legjobb modellnek választották. Fáradhatatlanul dolgozik továbbra is, nemrég az Esteé Lauder-nek, Missoni-nak, Versace-nek fotózott. Legutóbb a Banana Republic kampányában szerepelt. A sajtóban, nem csak munkáival tűnt fel, hanem botrányos válásával is, gyermeke apjától, Jake Schroeder-től.

Christy Turlinton ( 1969. január 2. Kalifornia, USA)

Azt állították róla, hogy övé a világ egyik legfotogénebb arca. Kortalan és klasszikus szépség, született eleganciával. Calvin Klein, Versace és a Maybelline juttatták egykor a csúcsra, ez utóbbinak még nemrég is dolgozott. Két gyermeke van Edward Burns színésztől, Grace és Finn. Leginkább jógával és meditációval foglalkozik, amelyekhez saját joggingmárkát is kreált, a Nuala-t.


Cindy Crawford ( 1966. február 20. Illinois, USA)

Cindy az igazi üzletasszony, aki képes volt a modellszakma által szerzett hírnevét maximálisan kihasználni és kamatoztatni. Valódi iparágat hozott létre. Nevével fémjelez parfümöket, kozmetikumokat, s otthon végezhető edzésprogramjairól készült videóit az egész világon vették a nők. Még a moziban is szerencsét próbált, igaz színésznőként nem volt túl nagy sikere. Richard Gere-rel kötött házassága válással végződött, de hozzáment Rande Gerber-hez, akitől két gyermeke született. Ő az Omega cég egyik állandó arca.Claudia Schiffer (1970. augusztus 25. Rheinberg, Németország)

Az igazi, profi topmodell. Aki minden részletre odafigyel, mindig pontos, mindig precíz, minden mozdulatában, kinézetében benne van a maximalizmus. Szinte megállás nélkül dolgozik, s munkáját tökéletesen egyezteti családi életével. 2002 óta Matthew Vaugh producer felesége, s két gyermek, Caspar és Clementina anyukája. Együtt dolgozik Karl Lagerfelddel, aki felfedezte őt, de évek óta ő a L’oreal egyik fő arca is. Legújabb munkája az Yves Saint Laurent cég tavaszi nyári divatkampánya.

Elle Macphershon 1963. március 29. Sydney, Ausztrália)

A test. Így nevezték az ausztrál modellt, akinek valóban csodálatos alakja volt, s ez most sincs másképp. Két gyermeket szült Arpad Busson-nak, akivel házassága azóta már tönkrement. Elle mindig nagy népszerűségnek örvendett, talán csak Fashion Cafe nevű vállalkozása nem sikerült túlságosan, amelyet Claudia Schiffer-rel, Naomi Campbel-lel és Christy Turlington-nal együtt működtetett. Ma is dolgozik, legutóbb a Revlon arcaként tűnt fel.Amber Valletta
( 1974. február 9. Oklahoma, USA)
Szögletes arca, hatalmas kék szemei, beható pillantása, az állán lévő kis gödör és pikáns mosolya miatt lett a 90-es évek egyik meghatározó arca. Versace, Calvin Klein, Zara, rengeteg fontos márka szerepeltette. Sikeres volt filmes próbálkozásaiban is, tehetséges színésznőnek bizonyult a Hitch (2005), a Premonición (2007) és a My sexiest Year (2007) című produkciókban. Most télen egy ékszercég, a David Yurman reklámjaiban láthattuk, valamint feltűnt a Dsquared2 és az Iceberg kampányában is.

Kapcsolódó cikkek:

Claudia Schiffer és az YSL  »
Fut még a szekér? 2.rész »
Fut még a szekér? 3.rész »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés