Fut még a szekér? 2.rész

Mit csinálnak ma a 90-es évek topmodelljei?

Folytatjuk a 90-es évek modelljeiről szóló sorozatunkat.

A kifutók istennői voltak a 90-es években. Fotóikkal telítették meg a nemzetközi divatlapokat. Mit csinálnak manapság ezek a még mindig meseszép modellek? Férjhez mentek, gyerekeket szültek és boldog családi életet élnek? Élvezik azt a sok sok milliót, amit munkájukkal kerestek? Netán üzletasszonyok lettek? Nos úgy tűnik, ez is, az is. Sokan közülük azonban még mindig folyamatosan dolgoznak. A divatcégeknek nem lett elegük az egykori topmodellekből, újra és újra igénybe veszik őket, hogy arcukkal, alakjukkal adják el termékeiket.

Stella Tenant (1970. december 17 Chatswort, Nagy Britannia)


Ő volt az arisztokrata modell, mert a brit nemesség leszármazottja. Devonshire herceg unokája, s unokatestvére az elhunyt Lady Diana-nak. Férje a francia fotós, David Lasnet, akitől három gyermeke van, Marcel, Cecile és Jasmine. Manapság is dolgozik modellként, legutóbb Vera Wang és Marc Jacobs felkérésének tett eleget, de szerepelt a Christian Dior Haute Couture bemutatón is a 2007 -2008 as évadban.

Carla Bruni (1967. december 23. Turin, Olaszország)Mondhatjuk, hogy ő vitte a legtöbbre a topmodellek közül, hiszen Nicolas Sarkozy-vel kötött házassága révén ő lett Franciaország first lady-je.
A kifutók királynője volt, minden nagy márkának bemutatott, majd visszavonult egy időre. 2001-ben szülte meg Aurelien nevű gyermekét, majd 2003-ban visszatért a divatvilágba a Chanel háznak fotózott, majd énekesnőként is elkápráztatta a közönséget. A legnagyobb meglepetést azonban Sarkozy-vel való kapcsolata jelentette.

Stephanie Seymour (1968. július 23. San Diego, USA)


A 90-es évek szépségideálja ma négy gyermek édesanyja. Nemcsak sikerei ihlették meg a sajtót, hanem izgalmas szerelmi élete is, főleg kapcsolata Axl Rose-zal. Nemrég visszatért a divatvilágba, mégpedig nem is akárhogyan, hanem Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton, Sisley arcaként.

Eva Herzigova (1973. március 12. Litvinov, Csehország)A Wonderbra kampány jelentette számára a nagy kiugrást, amelynek hatására a 90-es évek Marilyn Monroe-jává vált. Kerek vonalai, telt mellei új színt hoztak a divatba. Sokáig volt a Guess szexi hirdetéseinek főszereplője.
Eva 1996-tól két éven át volt a Bon Jovi dobosának, Tico Torres-nek a felesége, majd a svájci Gregorio Marsiaj üzletembernek szült gyermeket 2007-ben.2008-ban a Chopard arcaként tűnt fel, s a Louis Vuitton cég kampányában is szerepelt.

Helena Christensen ( 1968. december 25. Koppenhága, Dánia)


Gianni Versace azt mondta róla, hogy övé a világ legszebb teste. Dán apától és perui anyától született, s ez izgalmas megjelenést kölcsönzött neki. 1986-ban Miss Dánia lett, majd a 90-es évek egyik legjobban fizetett modelljévé vált. Helena manapság fotósként, üzletasszonyként és persze modellként is tevékenykedik. Fő elfoglaltsága azonban fia, Mingus, aki 1999-ben született, Norman Reedus színésztől.

Karen Mulder (1970. július 1.Vlaardingen, Hollandia)Karen olyan híres modell volt a 90-es években, hogy egy babát is mintáztak róla. Mégis, talán ő az, aki legrosszabbul dolgozta fel a sikert. Egy televíziós felvétel során idegösszeomlást kapott, majd pszichiátriai kezelésre szorult. Később elénekelte Gloria Gaynor: „I am what I am” című népszerű slágerét, de a siker ismét összetörte. Gyógyszer túladagolással találták meg lakásában, eszméletlenül. Talán mostanában jött el a pillanta, amikor állapota és élete stabilnak mondható, főleg amióta megszületett első lánya, Anna, 2006 októberében.
Kapcsolódó cikkek:

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés