Fut még a szekér? 3.rész

Mit csinálnak ma a 90-es évek topmodelljei?

Kate Moss ( 1974. január 16. Surrey, Anglia )

Senki nem adott volna egy garast sem Kate sikeréért, hiszen alacsony, jelentéktelen, törékeny, kislányos arccal. Ki gondolta volna, hogy befuthat a nőies modellek között? Például Calvin Klein, amikor őt használta a Calvin Klein Jeans kampányában. Kate igazi királynő lett. Sőt divatikon, akinek stílusát a világon milliók utánozzák a mai napig. Még mindig az egyik legkeresettebb modell. Munkáit felsorolni is nehéz, folyamatosan dolgozik a világ vezető divatmárkáinak. Lila Grace nevű lánya 2002-ben született, Jefferson Hack divatszerkesztőtől.


Linda Evangelista
( 1965. május 10. Ontario, Kanada)

Linda 12 éves kora óta arra készült, hogy modell legyen. 15 évesen jelentkezett a Miss Niagara Teen versenyre, ahol az Elite ügynökség egyik vezetője azonnal szerződtette is. Így fedezték fel. Hat éven keresztül volt a modellügynökség fejének, Gerald Marie-nek a felesége. Egy ideig visszavonult a modellkedéstől, de 2008-ban újra láthattuk a L’oreal arcaként, majd a Prada kampányában is közreműködött.Nadja Auermann ( 1971. március 19. Berlin, Németország)

Nadja-nak lábai jelentették az igazi reklámértéket. 1,12 m hosszúságú lábai miatt még a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. A kifutókon különleges eleganciával és bájjal mutatott be. Tavaly ismét a kifutóra lépett, s Louis Vuittonnál szerepelt. A Pomellato ékszercég fotóin is feltűnt.


Naomi Campbell ( 1970. május 22. Streatham, Anglia)

Kamaszkorában fedezték fel, s azóta tündököl a csillaga a divat egén. Szűnni nem akaró sikere, hatalmas népszerűsége teszi, hogy ma is folyamatosan dolgozik modellként. Sokszor botrányairól is születtek cikkek, erős karaktere miatt sokszor került összetűzésbe különböző emberekkel. A fekete bőrű modellek munkalehetőségeit ő alapozta meg. Legutóbbi munkái közül a tavalyi Louis Vuitton kampányt említhetnénk.


Shalom Harlow ( 1973. december 5. Ontario, Kanada)

Shalom-ot a The Cure egyik koncertjén fedezték fel a közönség között. Balettos múltja mindig is megmutatkozott a kifutón. Finom alakja, tökéletes mozgása a topmodellek közé repítette. Színészi ambíciói is voltak, szerepelt a „Melinda, Melinda” , valamint az „In and out” című filmben.

Kapcsolódó cikkek:

Buggyos nadrágok »

Szülés után  »

Top 10 Nemzetközi topmodellek »

Fut még a szekér? 2.rész »

Fut még a szekér? I.rész »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés