Gaga Tokióban is tarolt

Már egész rég írtunk róla, pedig Lady Gaga nem pihen. Tokióban ismét tízezreket kápráztatott el.

Nem mindennapi hajköltemény, rengeteg hófehér csipke és néhány fodor: a látvány kellően hatásos. Amikor már azt hinnénk, lassan mégiscsak kifogy az ötletekből, ő azonnal rácáfol. Lételeme a viharkeltés, botránykavarás, polgárpukkasztás, döbbenet. De ki ő valójában?


Kevesen tudják róla, de Lady Gaga, azaz Stefani Joanne Angelina Germanotta már kiskorától kezdve igazi zseninek számított. Az Olaszországból Amerikába települt szülők gyermeke Manhattanben nőtt fel. Négyévesen tanult meg zongorázni, 13 évesen már darabokat írt, 14 évesen pedig elkezdett fellépésekre járni. Később bekerült egy rendkívül elitnek számító művészeti iskolába, ahol aztán kiváló ízlésének, tehetségének és szorgalmának köszönhetően kimagasló sikereket ért el. Éppolyan jól értett a számára érdekes tudományokhoz, a valláshoz, filozófiához, szociológiához, mint a szövegíráshoz és a zenéléshez.


Nyitottságának köszönhetően zenei ízlését rengeteg stílus alakította, melyekkel fiatalkorában találkozott. Éppúgy szerette a Queent és David Bowie-t, ahogyan Madonnát vagy Michael Jacksont


Ő is átesett a szokásos kríziseken. Hogy pénzhez jusson, dolgozott huszonévesen go-go bárokban, később pedig a drogfüggés is hatalmába kerítette, de édesapja hatására felhagyott káros szenvedélyével.Az önálló karrierjét megelőző években dalszövegírásból élt. Olyan csapatoknak is írt, mint a Pussycat Dolls, egészen addig, míg Akon meg nem hallotta vokálozni. Azonnal leszerződtette saját kiadójához. Gaga kezdetben avantgárd elektronikus zenével és dance-szel próbálkozott, de később rátalált saját hangjára, mely keresztezi a popot a Queen-féle glam rockkal. A többi már történelem…


Gaga rajongóit sem kell félteni. Azzal együtt, hogy elsőre mindenkit megbotránkoztat, egyre több, szinte már fanatikusnak mondható követőt szerez magának. Nincs ez másként még olyan távoli helyeken sem, mint Tokió, ahol az elszánt rajongók magukra varázsolták Gaga legjellemzőbb védjegyeit: nem maradhatott el a hajból készült óriási masni és a divatos napszemüveg sem.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés