Gáz ez a séró…

Ki ne szeretné a legjobb formáját hozni az ünnepek alatt? Ám vigyázat, könnyű átesni a ló másik oldalára.

Minden téren, a ruhától a sminken keresztül a kiegészítőkig hajlamos az ember elvetni a sulykot annak érdekében, hogy a lehető legjobban fessen. Ez a frizurára is igaz – sőt, talán még fokozottan is. Nézzük, milyen bakik kerülendők annak érdekében, hogy hajszerkezetünket irigy pillantások, és ne elnyomott kuncogások díjazzák.

Göndörödő huncutkák

A csintalanul göndörödő tincsek egyértelműen sztárrá tehetik viselőjüket. Vagy éppen nevetség tárgyává. A mikrofonfej ugyanis csak kevesekhez passzol. Lehet, hogy a nagyobb hullámok jobban állnának a racka tincsek helyett. A frufrut pedig a legtöbb esetben előnyösebb félresöpörni a homlokból, amit megtehetünk zselé, hajlakk használatával vagy díszcsattal.

Fenékig érő műséró

Szép a fenékig érő haj – de csak a valódi. Ahelyett, hogy az egyébként rövid tincseket méteres toldalékkal látjuk el, inkább volumennövelés céljából alkalmazzunk műhajat. Kevésbé mesterkélt és sokkal vonzóbb az összhatás, különösen akkor, ha a fodrászunk mestere annak, hogyan vegyítse el a műtincseket a valódiakkal.

Merev hullámok

Ez a probléma könnyedén orvosolható. Először is, felejtsük el a zselét, habot és hajlakkot – göndörítő szérumot applikáljunk fel helyettük a hajunkra. Ezután lazán fúvassuk át a hajat a hajszárítóval, fésüljük ki, és jöhet a hajsütővas. Ennek a módszernek köszönhetően frizuránk természetesen laza hullámokban fog aláomlani.

   

Túldíszített

Karácsonyfában se szép a túldíszített, hát még frizurában. Azért, mert ilyenkor minden ragyogó, csillogó-villogó ruhát ölt, a frizuránkat nem kell mindenféle ékkel teleaggatni. Tudjuk, a kevesebb néha több, na meg a bőség zavara is be fog állni a fejünkön, ha 5-6 sziporkázó, rikító csatot, szalagot tűzünk a hajunkba. Alkalmazzunk inkább egyet-kettőt, hogy tincseink és a dísz is egyaránt érvényesüljenek.

Tupír bóbita 

Volt idő, mikor a jól feltupírozott séró kötelező jelleggel bírt. Ma már nem az. Persze egy kis tupír tartást ad a hajnak, de ne vigyük túlzásba, csak egy kicsit alkalmazzuk a tincsek tövénél, majd tenyerünkkel simítsunk végig a frizurán. Így hajunk nem fog úgy kinézni, mintha most léptünk volna ki a nyolcvanas évekből, de lelapult se lesz.

Csiptetős hajcsat 

A csiptetős hajcsatok olyanok, mint a nyuszis flanelpizsama – otthonra valók. A franciacsatok, kontytűk és kontyfésűk sokkal elegánsabb megoldást kínálnak. Ne feledjük, ünnepi frizurákról beszélünk, nem a "jó ez itthon takarítani" kategóriáról!

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés