Giccses vagy nem?

A barokkról egészen idáig olyan pejoratív jelzők jutottak eszembe, mint a túldíszítettség, a kissé giccses külső és az angyalkákkal agyondekorált felületek. A francia bútorstúdió, a Téo Jasmin vezető dizájnere, Angéline Bailly által létrehozott, színekben és ötletekben egyaránt gazdag alkotások azonban megváltoztatták e stílussal kapcsolatos elképzeléseimet.

Angéline szófáin és székein olyan kitűnően ötvözi a hagyomány és a modernség, a pop és a barokk jegyeit, hogy azok így egyrészt az időtlenség érzetét keltik, másrészt, mivel egyedülálló ötletről van szó, egyedülálló műremekké változnak a tervezőnő kezei alatt.

   

Ideájának alapja, hogy a klasszikus, virágokkal és különböző kacskaringós motívumokkal díszített, kiváló minőségű fa alapanyagból készült, barokk kereteket a 20. és a 21. század emblematikus alakjait, városait és egyéb szimbólumait ábrázoló fotókkal kombinálja. A fényképek a bútorok központi részén, a párnás támlán foglalnak helyet.

   

Az elsősorban nőknek szánt alkotásokon olyan fotók szerepelnek, mint például a franciák legnagyobb szexszimbólumáról, Bridget Bardot-ról készült, szinte már ikonikus felvétel. Egy másik kanapén Nagy-Britannia zászlója látható, melynek köszönhetően a kanapé egy csapásra anglomán trónszékké változik.

   

A szigetország kedvelt ihletforrása Angéline-nek, melyet az is bizonyít, hogy egyik darabján a britek szintén igen jellegzetes figuráját, a csillogó koronás angol bulldogot, az úgynevezett ,,Doggy Queent” ábrázolja.

   

De Amerika hírneves városairól, New Yorkról és San Franciscóról csakúgy láthatunk ,,támlaképeket”, mint a párizsiak által sokat kritizált, azonban szinte minden más nemzet által látni kívánt Eiffel-toronyról. Az építmény jellemző fémvázáról ebből a szemszögből készült felvétel különleges, csipkeszerű hatást eredményez.

   

Személyes kedvenceim a nagyon nőcis, Bridget Bardot-s szófák mellett azon darabok, melyeken a világ legaranyosabb járművei, az apró bogár autók díszelegnek. Míg a széken egy szem fehér kocsi szerepel, addig a kanapén, a hosszanti felületet kihasználva egy egész, szivárványszínű sor látható.

   

Az íves vonalvezetésű, jópofa és attraktív bútorok minden valószínűséggel könnyen feldobnak bármilyen lakásbelsőt, ezért meg is érdemlik a számukra legméltóbb helyet, a szoba kellős közepét, hogy tulajdonosa számára egyszerre stílusos és kényelmes pihenést biztosítsanak.

Ti mit szóltok ezekhez a bútorokhoz? Díszítenétek vele a lakásotokat?

 

Forrás: www.digsdigs.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés