Gyúrj fenékre!

Egyesek kerekebbet, mások laposabbat vagy éppen feszesebbet szeretnének.

Sajnos az alapvető alkati adottságokat maximum sebészkéssel lehet megmásítani, ám ez nem jelenti azt, hogy akkor le kell mondanod a csinos hátsófertályról. A kulcs a rendszeres mozgásban rejlik.

 

Ollózás:

Nagyon egyszerű gyakorlat, ha csak 10-15 perced van is elvégezheted. Feküdj az oldaladra úgy, hogy a fejed felemeled, és tulajdonképpen könyökölve megtámasztod. Lábaid legyenek nyújtva. Emeld fel a lábad, és tartd meg a levegőben 15 másodpercig, majd engedd le. Végezz 15 ismétlést mind a két lábbal.

A gyakorlat egy másik változata, mikor a felemelt lábat csak egy centit mozgatod fel-le.

Mind a két verzió végezhető behajlított lábakkal is.

A gyakorlat könnyűnek tűnik, de – főleg ha nem vagy edzésben – érezni fogod.

Egyszerű híd

Feküdj hanyatt, a karjaid legyenek a törzseddel párhuzamosak. Emeld a csípőd lassan a magasba, a karjaid ne mozduljanak, viszont a térded hajlítsd be. A pozíciót tartsd meg 15-20 másodpercig, vagy ha bírod, akkor tovább, majd óvatosan ereszkedj le. Ismételd meg 12-15-ször. Bár annak tűnik, ez a gyakorlat se könnyű.

Kitörés

Állj egyenesen, kis terpeszben, a kezed tedd a csípődre. Az egyik lábaddal lépj egy nagyot előre, és ereszkedj le, addig amíg a lábszárad és a combod derékszöget nem zár be. Lépj vissza. A gyakorlatot ismételd meg 15-20-szor mindkét lábbal.

Eleinte lehet, hogy nem fogod tudni behajlítani a térded, remegni fog a lábad. Egyensúlyod megtartása is gondot okozhat, ebben az esetben kapaszkodhatsz is valamibe, ami nem borul fel könnyen.

A gyakorlat úgy is elvégezhető, hogy oldalra lépsz ki, vagy hátra. Utóbbi esetben ne lepődj meg, ha lassabban tudsz mozogni.

 

Futás

Na, ez az, aminek már csak a puszta gondolatától is sokunkat kiver a hideg verejték. Semmi ok az aggodalomra, fokozatossággal formába lehet jönni. Egyébként a kocogás, illetve a tempós séta is rendkívül hatékony – egyesek kifejezetten az utóbbit ajánlják futás helyett.

Nagy előny: Kiváló kardio edzés is egyben.

Kerékpározás

A futáshoz hasonlóan a tekerés is megdobja a pulzusszámot. Sokan könnyebbnek is találják. Szobakerékpáron is végezheted, de valódi kerékpáron is hódolhatsz ennek a sportnak.

Jógázz

Ellazít, feltölt energiával és közben feszesebbé teszi a tested – így a feneked is. Még nem próbáltad? Iratkozz be egy kezdő csoportba!

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés