Ha a smink lehull…

Különleges fotósorozat készült nemrég a Harper’s Bazaar magazin számára. A világ legnépszerűbb és legkeresettebb szupermodelljei közül nyolc arra vállalkozott, hogy szupernaturálisan, azaz teljesen sminktelenül engedik magukat lencsevégre kapni. Lássuk ennek a merész akciónak az eredményét!

A divatikonok Peter Lindberg kamerája előtt álltak modellt, a minimalista hatást hangsúlyozva egyszerű, fekete, fehér, vagy szürke felsőben. A képek mellett pedig néhány hasznos tippet is megosztottak velünk azzal kapcsolatban, miként tartsuk magunkat a negyedik X-hez közel vagy azután is jó formában. Így nemcsak arcukról, de szépségápolási titkaikról is lehullt a lepel.

   

Kristen McMenamy, a mára 44 éves, 4 gyermekes anyuka nem tegnap kezdte pályafutását. Hosszú, sikeres karrierje során rengeteg divatbemutatón és reklámban láthattuk, többek közt a Lanvin és a Louis Vuitton múzsájaként. Kristen legfontosabb tanácsa a mindennapi jóga, illetve a jojobát és szezámolajat tartalmazó kozmetikumok használata.

   

A német származású topmodell, Nadja Auermann is már számtalanszor szerepelt különböző divatshow-kon, címlaplányként és kampányok arcaként. A jelenleg 38 éves Nadjától egyáltalán nem áll távol a naturális megjelenés, hiszen a hétköznapokban, a természetesség híveként nagyon ritkán sminkeli magát, és más kozmetikumokat sem igen használ. Szerinte ez a szép bőr titka.

   

Dánia legszuperebb modellje, Helena Christensen idén töltötte be a negyvenet, és az ő arcán itt-ott látszódnak is az idő nyomai. Talán ezért van, hogy ma már főleg a kamera másik oldalán, fényképészként tevékenykedik. Ennek a fotózásnak azonban ő sem mondott nemet, és tegyük hozzá, még ennyi idősen is lepipál jónéhány korabelit. Helena a természetes alapanyagú maszkokra, a zöld teára és a gyakori spa látogatásokra esküszik, szerinte ezek a legjobb módszerek a fiatalság megőrzésére.

   

Tatjana Patitz közel 2 évtizede dolgozik modellként. Attól a pillanattól kezdve, amikor feltűnt George Michael Freedom című videoklipjében, csakúgy özönlöttek hozzá a felkérések. És annak ellenére, hogy elmúlt 43 éves, csillaga, bár már némileg halványabban, de még mindig fénylik a divat egén. Kivételes modell és nő, ugyanis ő nem küzd a ráncok ellen. Szerinte az öregedés természetes, sőt mi több, szép folyamat. Ha egy szupermodell mondja…

   

Az idén 35 éves modell és színésznő, Amber Valletta azért mindenesetre bevet néhány trükköt az idő kíméletlen fogaskerekei ellen. Mivel lakóhelye a napsütötte Kalifornia, Amber mindenekelőtt a napvédő krémek fontosságát hangsúlyozza, de emellett több kozmetikai céggel, például az Epicurennel és a Dermalogicával is együttműködik. Fő a biztonság.

   

A világ egyik legismertebb szupermodellje, Shalom Harlow is már több alkalommal feltűnt olyan nagysikerű filmekben, mint a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt? című vígjáték, vagy olyan nagy márkák arcaként, mint a Chanel. És még ,,csak” 35 éves! Bár a modellek esetében ez a kor nem számít fiatalnak, Shalomhoz mind a mai napig rengeteg felkérés érkezik. Talán ezeket (is) kedvenc, joghurtból és tojásfehérjéből kevert szépségápolási koktéljának köszönheti. Érdemes kipróbálni!

   

Claudia Schiffer nevét már 20 évvel ezelőtt is mindenki ismerte, és népszerűsége egészen napjainkig töretlen, annak ellenére, hogy már csak egy év választja el a bűvös negyvenes határtól. A Guess arcaként futott be, és jelenleg is akkora nevekkel dolgozik együtt, mint a L’Oréal vagy a Dolce & Gabbana. Claudia egyetért a mondással, mely szerint ,,az vagy,amit megeszel”; ő jó pár éve nem fogyaszt tejterméket, mert azok rossz hatással vannak bőrére. Ezt a módszert azonban senkinek sem ajánljuk, mivel ezekben a termékekben nélkülözhetetlen tápanyagok vannak!

   

A modell szakma rekordjait döntögető szupersztár, Cindy Crawford már több mint 1000 címlapon mutatta meg mesés alakját és gyönyörű arcát. És amint azt a kép tanúsítja, mind a mai napig, smink nélkül is csodaszép. Azért hozzá kell tenni, a 43 éves divatikon ezért mindent megtesz. A kozmetikumok rajongójaként, már évek óta együttműködik egy szépségápolási szakemberrel, akivel közösen tervez különféle termékeket. A kitartó munka azonban meghozza a gyümölcsét, az eredmény önmagáért beszél.

A modelleket sokan tartják modernkori istennőknek, és van is benne valami. A kifutókon végiglépdelve, a kamerák és rivaldafények kereszttüzében, a fantasztikus ruhakölteményekben, vagy a magazinok címlapján valóban nap mint nap megcsodálhatjuk őket, a tökéletes nőket. Hogy milyenek smink nélkül, most megtudhattuk. Nektek mi a véleményetek Róluk?

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés