Ha én gazdag lennék…

Ajándékok, melyekről még álmodni se merünk....

Osztunk, szorzunk, katalógust lapozunk, ötven üzletet bejárunk, mire mindenkinek beszerezzük az ajándékokat. Nem egyszerű feladat, hiszen a keret véges, mondhatni, nem nagyon nyújtózkodhatunk az alatt a bizonyos takaró alatt.

Biztatjuk magunkat, hogy nem az ajándék nagysága és értéke a lényeg, hanem a szándék, az, hogy jó szívvel adjuk, és hogy a megajándékozott örüljön neki. Egy kis tüske azonban ott van bennünk, hiszen ha futná rá, csodálatos dolgokkal tudnánk meglepni szeretteinket. Mi mindenből választhatnánk, ha nem kellene az anyagiakon rágódnunk? Íme egy csokor minden idők legexkluzívabb – és egyben legborsosabb árcédulával rendelkező –  ajándékaiból.

Gyémántberakásos iPhone

Gyönyör a köbön: a The Diamond Rose (Gyémánt Rózsa) névre keresztelt iPhone-t 500 gondosan válogatott, hibátlan gyémánt díszíti. Sziporkázó ajándék, de csakis a legesleggazdagabbaknak, hiszen nemcsak a megjelenése, de az ára is lélegzetelállító, 8 millió dollár, azaz közel 1,7 milliárd forint.

 

Luxusital

Tévedünk, ha azt hisszük, hogy az italboltokban a minőségi szeszes portékákat arany áron mérik. A Bombay Sapphire Revelationnek egyik se érhet a nyomába. A nemes nedű, ami egyébként gin, 200 000 dollárba (41 381 000 Ft) kerül, amit nem is annyira a beltartalomnak, sokkal inkább a zafírokkal és gyémántokkal díszített Baccarat kristályüvegnek köszönhet.

 

Álomautó

Az ár viszonyítás kérdése. Ha a fenti italból egy üveg 200 ezer dollár, akkor a Rolls-Royce Ghost „Diva” a maga 255 ezer dolláros (kb. 52 760 000 Ft) vételárával már nem is tűnik olyan drágának, főleg ha azt nézzük, hogy kívül-belül 24 karátos arannyal díszített a járgány, beleértve a minibárt is.

 

Illat csoda

Ha már van gyémánttal ékesített iPhone-unk, kristályüvegben kapható ginünk és Rolls-Royce-on furikázunk, akkor egy Clive Christian-parfümöt is legyünk szívesek beszerezni. A Clive Christian Imperial Majesty Perfume a világ legdrágább illatcsodája, amint ezt a gyártó a honlapján hirdeti is. A gyémántberakásos, Baccarat kristályüvegbe zárt parfümöt Rolls-Royce-szal szállítják ki a megrendelőnek. Mindezidáig nem sok alkalommal került rá sor, a worlds-luxury-guide.com szerint az egész világon 10 ember dicsekedhet Christian Imperial Majesty Perfume-mel, melyet nem is csodálunk, hiszen 247 000 dollárért (kb. 51 105 000 Ft) lehet hozzájutni.

 

Jancsi és Juliska kedvence

Mi minden bizonnyal ezen a néven forgalmaznánk a Dylan’s Candy Bar ehető mézeskalács játszóházát. Jól olvasták, nem házikó, játszóház. Hogy ragyogna a gyermekünk szeme, ha ezzel lepnénk meg karácsonyra! Ráadásul ez az édes-mézes ajándék már nem is terheli meg annyira a pénztárcánkat, mint az eddig említett luxuscikkek. Kifejezetten olcsónak számít a maga 15 ezer dolláros árával, ami magyar forintban olyan 3 millió körül karcol.

 

Mini tengeralattjáró

Tökéletes ajándék saját szigettel rendelkező barátainknak a képen látható kétszemélyes tengeri herkentyű, mellyel ugyan nem merülhetünk le a Mariana-árok fenekére, de arra jó, hogy kényelmesen csodálhassuk belőle a korallszirtek élővilágát. Nincsenek ilyen barátaink? Akkor álmodozzunk róla, hogy mi egyébre tudnánk elkölteni azt a 2 millió dolcsit (413 810 000 Ft), amibe ez a merülőszerkezet fáj, ha meg akarjuk venni!

 

Amitől James Bond is beájulna

A rendkívül hosszú nevű Stelton Cylinda-Line Sterling Silver Bar Setnél tökéletesebbet el se tudunk képzelni, hogy rázva és nem keverve készítsük el a Martininket. Az ezüstből készült 6 darabos exkluzív, klasszikus Art Deco stílus előtt tisztelgő szett láttán valószínűleg még James Bond is fejet hajtana, különösen ha rajta felejtenék a 22 ezer dolláros árcédulát, mely forintban valahol 4,5 millió körül cirkál.

 

Ínyencek előnyben

De ha nem vagyunk azok, és megkínálnak vele minket, akkor se mondjunk nemet az iráni Almas kaviárra. A Kaszpi-tengerben élő viza ikrájának ízéről fogalmunk sincs, ám minden bizonnyal a világ legeslegjobb ínyencségei közé tartozhat, hiszen alig 50 grammja 3 000 dollárba (kb. 620 ezer forint) kerül.

 

Ne kukoricázzunk!

A kedvencünk: Josef Hoffmann kukoricatartók. A névadó 1910-ben tervezte az elsőket, a most forgalomban lévők ezeknek az ezüstből készült utánzatai. 280 dolcsiért (58 000 Ft) mindjárt két párt is beszerezhetünk, és szezonban elegánsan majszolhatjuk segítségükkel a főtt kukoricát. Csudajó ám ez!

 

Apa kedvence

Nem pizza. Bicska. Méghozzá svájci – hamisítatlan. Nem kiscserkészeknek, hanem igazi nagymenőknek, mely 58 funkciót egyesít, és ezzel be is került a Rekordok Könyvébe. Apa bizonyára örülne neki, és az ára, azaz az érte elkért 1000 dollár (kb. 207 000 Ft) se oly borsos, ha a minőséget és a számtalan felhasználási lehetőséget nézzük.

 

Jurassic Park

Kerti törpe helyett ajánljuk ezt a camarasaurus „szobrot”. Kizárólag minimum focipálya nagyságú udvarral rendelkezőknek, hiszen életnagyságú. Csupán 50 ezer dolcsit (kb. 10 345 000 Ft) kell lecsengetnünk érte, és már hozzák is, méghozzá INGYEN!

 

A muzsika hangjai

Egyszerűen gyönyörűek ezek a Fergusson Hill hangszórók, és állítólag a hangzásuk is maga a tökély, a rajtuk keresztül felcsendülő muzsika igazi zene a füleinknek. Mennyiért juthatunk hozzá ezekhez a dizájn és hangzás szempontjából is egyedülálló csodákhoz? Az áruk 16 ezer dollár, azaz 3 310 480 forint – de a zene szerelmeseinek ez ugyebár nem lehet akadály.

 

Szó, ami szó, egynémelyik csecsebecsét el tudnánk képzelni a karácsonyfánk alatt. Egyelőre azonban még csak álmodozunk róluk, hiszen az nem kerül semmibe se. Habár borúsabb énünk már motyog is Vörösmartyt idézve, hogy „Az álmodozás az élet megrontója”, derűlátóbb felünk csak legyint, és azt mondja, ábrándozz csak bátran, hiszen ha nem lennének, akik nagyot mertek volna álmodni, akkor Te se ülnél most itt a számítógép előtt!

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés