Hajápolási tippek őszre!

Nos, mivel már elkezdtek lehullani az első levelek a fákról és beköszöntött a hidegebb idő, ideje szervezetünket is felkészíteni az őszre. Fontos odafigyelnünk a frizuránkra is, hiszen kicsit másfajta törődést igényel, mint nyáron. Most bemutatjuk nektek azokat a hajápolási tippeket, amelyekkel garantáltan egészséges és gyönyörű lesz a hajatok ebben az időszakban is!

Bizonyára tudjátok, hogy ősszel lelassulnak a természetben a folyamatok, ugyanúgy, mint a testünkben. Fontos odafigyelni szervezetünk jelzéseire, mert ha nem tesszük, az akár a hajunkon is meglátszódhat. Fogadjátok meg tippjeinket, hogy ragyogó hajkoronával induljatok el a hideg őszi reggeleken!

Víz

Habár már elmúltak a nyári kánikulai melegek, szervezetünknek az év minden napján szüksége van vízre. Nemcsak testünk igényli ezt a színtelen, szagtalan folyadékot, hanem hajunk is. A kellő vízbevitel nélkülözhetetlen az ősszel is, ami 2-3 litert jelent naponta. Úgy gondolom, ennyit igazán megtehetünk azért, hogy hajunk mindenkor igazán szép és egészséggel teli legyen, arról nem is beszélve, hogy talán a víz a legegyszerűbb és legjobb trükk szépségünk megőrzésére.

Vitaminok

Ebben az évszakban kevesebb vitamin jut a szervezetünkbe, hiszen kevesebb friss gyümölcsöt eszünk. Nos, valljuk meg, ez hajunkat is megviselheti, elveszítheti fényét és erősségét. Ilyenkor érdemes odafigyelni arra is, milyen ételeket fogyasztunk. Ősszel a hajunk  B-, C- és E-vitamint igényel, ezért ilyenkor ajánlott több halat, gabonafélét, tejterméket és diófélét enni, mert ezek bevitelével erős és csillogó hajkoronára tehetünk szert.

Tea

Gondoltátok volna, hogy a tea nemcsak a hideg napokon esik jól, de még a hajunkat is ápolhatjuk és táplálhatjuk vele? Ráadásul a legegyszerűbb módon tehetjük újra fényessé a frizuránkat. Hajmosás után öblítsétek le a hajatokat egy bögre csalán-, kamilla- vagy zöldteával, aminek hatását azonnal látni fogjátok. Ha más problémátok is van a hajatokkal, nyugodtan nézzetek körül a gyógyteák között, hiszen ma már nagyon sokfajta bajra nyújtanak megoldást ezek a remek készítmények.

Azt hiszem, ezekkel a tippekkel mindenki csak ragyogó hajjal tűnhet fel a hideg őszi napokon. Nektek vannak ezeken a tanácsokon kívül olyan bevált tippjeitek, amivel táplálni tudjátok a hajatokat?

 

Képek: Flickr

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés