Harminc év képekben

Terence Donovan neve valószínűleg nem mindenki számára cseng ismerősen. A legendás brit fotós képei közül legalább egyet azonban már biztosan mindenki látott. Idén novemberben a fotós harmincévnyi munkásságából a felesége által válogatott legjobb képek könyv formájában is megjelennek, mely a Terence Donovan Fashion címet viseli.

   

Donovan dolgozott az Elle-nek, a Vogue-nak, fotózta Twiggy-t, Jean Shrimptont, Claudia Schiffert, Naomi Campbellt, a lista végtelen.

   

 

   

Donovan azt vallotta, hogy a fotózás bűvölet, olyan instant bűvölet, amely minden alkalommal lenyűgözi, és csak akkor hagyja majd abba, ha ez a bűvölet megszűnik. 1996-ban bekövetkezett haláláig fotózott megállás nélkül.

   

Bár a fotós már több, mint 10 éve halott, a divatszakma nem feledkezett meg munkásságáról. A könyv előszavát az amerikai Vogue kreatív igazgatója, Grace Coddington írta, aki egyébként modellként kezdte karrierjét és maga is dolgozott Donovannel modellként és szerkesztőként is.

   

Terence Donovan legendás képei a mai napig lenyűgözik a nézőt, így érthető, miért adják ki legszebb munkáit könyv formájában is, mely november 12-től lesz megrendelhető az amazon.com-on. Az ára borsos, kicsit több, mint hatvan dollár, mi mégis azt mondjuk, hogy a divatfotók szerelmeseinek kötelező beruházás!

 

Mezey Alexa

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés