Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 2.

Még több pompa.

Nehéz néhány mondattal leírni egy haute couture bemutatót, mert annyi művészet, annyi munka van benne, hogy órákig lehetne elemezgetni egy egy műalkotást. A haute couture az álmodozásról szól, a pompáról, az eleganciáról, a legmagasabb szakmai tudásról.

Chanel

Karl Lagerfeld ebben a kollekciójában szinte csakis fehérben gondolkozott. Elsősorban térdig érő kosztümöket és ruhákat alkotott, erősen a 60-as évek befolyása alatt.
Az este hosszúba öltözik, lágy anyagokkal amelyek rendkívül átgondolt szabályok mentén ölelik körbe a testet, néhol nagyobb volumennekkel játszva, néhol szorosabban követve annak vonalát. A tollas és egyéb fejdíszek a precíz kézimunkának köszönhetően olyan gyönyörűek.Givenchy

Finom, tiszta színek, amelyben főszerepet kap a púder árnyalat. Aszimmetrikus megoldások, fodros, jelentős dekoltázsok, térdig érő, szűk formák. A váll kimondottan hangsúlyos. A hosszabb ruhák is túlnyomó részt pasztellszínűek, sokszor tollakkal díszítettek, átlátszók,vagy hímzettek.
A bemutatót a total fekete zárja.Elie Saab

A libanoni tervező, az estélyi ruhák nagymestere álmodozni hívja a nőket pasztellszínű alkotásaival. A derék mindenhol hangsúlyos, a vállak itt is szélesek, a nappali összeállítások térdig érnek. A betétek, kövek, fodrok, masnik a luxust és a még több luxust hivatottak jelezni. Felvonul néhány görög ihletésű ruha, majd több gazdagon díszített, s a kollekció végén megjelenik a tiszta fekete.


Kapcsolódó cikkek:

Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 1.rész »
Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 3.rész »

Kapcsolódó képgalériák:

Chanel 2009
Givenchy 2009
Elie Saab 2009

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés