Hol vásárolnak a gazdagok? 2. rész

Róma, elbűvölő kis üzletek.

A világ nagyvárosait sorravéve olyan különleges üzleteket mutatunk be neked, ahová nem érdemes egy megtömött pénztárca, vagy egy jól működő bankkártya nélkül betérni. Ha azonban ezeknek birtokában vagy, akkor mindenképpen arra buzdítanánk, hogy látogass el ezekre az izgalmas helyekre, amelyek egytől egyik olyanok, amilyet garantáltan nem találsz minden utcasarkon.

Róma nem kifejezetten a vásárlás fővárosa, ettől függetlenül persze szinte minden luxusmárka képviselteti magát itt. Ami igazán elbűvölő ebben a városban vásárlás szempontjából, azok a tipikus olasz üzletek, amelyek egyesítik az olasz családi hagyományokat, a luxust és mindig a maximális minőséget képviselik.

Három ilyen üzletet mutatunk most be.
 
Sermoneta: Piazza di Spagna, 61
Az egyik legrégebbi családi vállakozás a Piazza di Spagna-n a Sermoneta, amelyet 1960-ban nyitottak meg. Ők készítik a legszebb és legfinomabb kesztyűket immár 50 éve, a legjobb bőrökből, tökéletes stílusban, minden igényt kielégítően. A vevők kiválasztják az alapanyagokat, a mintát, a formát, mindent, a legapróbb részletekig, s ez alapján készülnek el a csodálatos kesztyűk. A megvalósult darabok, egytől-egyig csodás kis műalkotások, amelyekben a kézimunka, a luxus alapanyagok, a hozzáértés minden esetben felfedezhető.

Pineider:

Amióta Francesco Pineider 1774-ben megnyitotta első üzletét Firenzében, azóta biztos pontot jelent azoknak, akik szeretik a hagyományos olasz minőséget. A 100%-osan olasz cég kizárólag olasz alapanyagokból dolgozik, és csakis kézzel készít táskákat, mappákat és egyéb luxus holmikat. Választéka között esküvői kellékek, órák, tollak is szerepelnek. Exkluzív mandzsettagombjai igazi luxustermékek. Óráinak két vonala ismert, a klasszikusabb az “1949” elnevezésű, amíg a sportosabb vonal, amely a Tonneau nevet kapta, s ez a klasszikus eleganciát ötvözi a modern stílussal.

http://www.pineider.com/


Battistoni
: Vía Condotti, 61
 
Még 1946-ban indult a márka sikere, amikor Guglielmo Battistoni megnyitotta első üzletét a Via Condotti-n. Kézzel készített ingei az elegancia jelképei lettek, s világsztárok utaztak el hozzá, hogy megvásárolják az egyedülálló ruhadarabokat. Később férfi és női ruhákkal is kiegészült a választék, s boltból szalonná alakult. Itt adtak és adnak a mai napig egymásnak randevút az európai királyi családok tagjai, iparmágnások, arisztokraták, színészek, rendezők, de ez a találkozóhely mindvégig mentes maradt a hírverésektől, és az exhibicionizmustól. Gianna és Simonetta Battistoni vezeti ma a vállalatot, amely változatlanul az emblémák nélküli luxust, a tehetség megbecsülését hirdeti, amelynek termékei egy különleges úri eleganciát közvetítenek. Vásárlói között szerepel: Caroline de Monaco, Richard Gere, Francis Ford Coppola, Ben Kingsley, Sophia Loren...

http://www.battistoni.com/


Kapcsolódó cikkek:

Hol vásárolnak a gazdagok? 1. rész »
Hol vásárolnak a gazdagok? 3. rész »
Hol vásárolnak a gazdagok? 4. rész »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés