Hol vásárolnak a gazdagok? 4. rész

London, a vásárlás szerelmeseinek.

 

Londonnak rengeteg arca van. Egyszerre kirívó és klasszikus, modern és hagyománytisztelő. Minden sarkon vár valami újdonság, lépten nyomon rád talál valami inspirációforrás. Sokan esküsznek arra, hogy Londonban a legjobb vásárolni, akár egyedi holmit, akár luxuscikket keresel.


Richard James

Az ismert angol szabó legújabb vonalával a Saville Row- val egy új, még magasabb szintre emelte művészetét. Világszerte ismert és elismert szabóságról van szó, amelyet Richard James és Sean Dixon alapított, s manapság már kihagyhatatlan luxusnak számít egy londoni út során. Akár “ready to wear kollekciójuk”, akár “bespoke” szabóságuk, mindkettő az időtlen eleganciát, a legapróbb részletekig történő odafigyelést képviseli. Stílusuk egyszerre egyedi és modernizált klasszikus.

http://www.richardjames.co.uk/
Philip Treacy


Treacy az egyik legismertebb kalapkészítő, akit olyan stílusikonok keresnek fel, mint Madonna, vagy a Sex and the city szereplői. Heteket kell várnod egy-egy alkotására, és mélyen a zsebedbe nyúlni, ha szeretnéd, hogy legyen egy Philip Treacy kalapod.
Treacy 1967-ben született Ahascragh-ban, Írországban. Már ötéves korában elkezdett varrni, akkor a nővére babáinak készített ruhákat. Dublinban tanult divattervezést, s hobbiból kalapokat gyártott. Aztán végleg a kalapok mellett tette le a voksát, s az iskolák elvégzése után már a Chanel háznak kezdett dolgozni. Első saját üzletét 1994 - ben nyitotta meg az Elizabeth Street 69 szám alatt. Rengeteg elismerés, díj és kiállítás szerte a világ nagy múzeumaiban, a legnagyobb divatmárkák megrendelései jellemzik Philip Tracy munkáját. Ő készítette Charles herceg és Camilla Parker esküvői kalapjait is.
Ugye kedvet kaptál egy egyedi fejfedőhöz?
Floris
A Floris a legrégibb parfüméria Londonban. 1730- ban a menorcai Juan Famenias Floris nyitotta meg borbélyszalonját. Később gyerekkori mediterrán emlékeit felidézve illatokat is kezdett alkotni és árulni. A Florins jövedelmező vállalkozássá nőtt, előkelő urak és hölgyek látogatták. Parfümjei közül az egyik leghíresebb a XIX.sz. dandy-jeinek illata, a Beau Bummell. A vásárlók ma is a luxus, a minőség, a hagyományok miatt keresik fel a Floris-t, ahol férfi és női kozmetikumok, illatgyertyák, illóolajok között válogathatnak. A Floris termékei mind szuper alapanyagokból készülnek, s a legkényesebb igényeket is kielégítik.


Kapcsolódó cikkek:

Hol vásárolnak a gazdagok? 1. rész »
Hol vásárolnak a gazdagok? 2. rész »
Hol vásárolnak a gazdagok? 3. rész »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés