Igazán kék- Avatar a divatvilágban!

Egy olyan nagyszabású alkotás, mint James Cameron Avatar című filmje, az élet minden területére kihat. Nem csak a 3D mozik élvezik hasznát és remélik az ilyenfajta technika továbbfejlesztését, most úgy tűnik a divatvilágban is megjelenik az Avatar hatás.

Az haute couture ruhák mindig is híresek voltak fantáziadús mivoltukról, most úgy tűnik a ruhák után a sminkekben is ez jelenik meg. Fontossá vált a kifutókon hogy a smink is illeszkedjen a bemutatott ruhákhoz. A couture week-en két divatóriás bemutatóján is megjelenik az Avatar hatás a sminkekben; Jean Paul Gaultier és Valentino nem tudott ellenállni a kékségnek.
A Gaultier ház sminkmestere Tom Pecheux a színek széles spektrumát használta a metálos kékektől, zöldektől egészen a sárga és lila színekig mind a szemeken, mind az ajkakon megjelenve. A tervező bemutatóján ráadásul a frizurák is igencsak „hajaztak” a filmbeli hősnő Neytiri fonott fürtjeire.
Valentino-nál az Avatar befolyása még erősebben jelenik meg, hiszen a modellek szeme körül illetve gyakran a vállukon is erőteljes kék festés jelenik meg. Ez inkább extrém, mint viselhető, de Gaultier sminkjeit bármelyik divatkedvelő, ügyeskezű hölgy elkészítheti magának.
Címkék: , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés