Így járnak a milánói divatkövetők

Szerencsés vagyok, régebben eltölthettem fél évet a divat egyik fővárosában, Milánóban. Sosem felejtem el, hogy itthon még javában dúlt a trapéz-láz, mikor kint az egyetemen a diákok érdeklődő tekintettel meredtek nadrágjainkra, ugyanis ott már mindenki szűkszárút hordott. Ami azonban különösképpen is szimpatikus volt a milánói divatkövető lakosságban, az az, hogy akármilyen bátor és feltűnő összeállítást magadra ölthetsz, ők elfogadják! Nem szólnak meg rózsaszín harisnya, feltűnő kalap vagy mókás táska miatt, bátran lehetsz önmagad, a lényeg, hogy tudd viselni, ami rajtad van.

Most egy rendhagyó street fashion körkép keretében az elmúlt hetek milánói utcai fotói közül csemegézünk, és mutatjuk meg Nektek, hogy öltöznek a nők a divat központjában.


Egy következtetést már az első körben levonhatunk, a milánói fiatalok 100%-osan komolyan vették az elsősorban olasz divattervezők diktálta divatot, azaz a legmenőbb idei szín: a fekete. Alig találtunk olyan fotót, amin nem a legsötétebb szín dominált. Az egyetlen jól mutatja bevezetőben is említett egyéniség előtérbe helyezése itt jól tetten érhető.


Ők már rég elfelejtették a hazánkban, a szocializmusban gyökerező konvenciót, hogy a fekete nem társítható a barnával. Ha megfelelő mennyiségben és minőségben jelenik meg a barna, kitűnő kiegészítője lehet a feketének.


Lehet leszólni és unalmasnak titulálni a bőrdzsekit, de tavasszal és jövő ősszel is a divat élvonalában lesz. Bátran viseljük szűk farmerrel és ne törődjünk azzal, hogy több embernek is van, dobjuk valamilyen kiegészítővel!


Az olaszok nagy kedvence, a fényes, általunk kukásanyagból készült kabátnak titulált ruhadarab is feketében a legtrendibb.


Melegebb napokon a fiatalok már a tavaszi gardróbból válogatnak, üdítő, ahogy a párocska két tagja összeöltözött, és a kék-fekete sportosan elegáns szettek abszolút levettek minket a lábunkról. Mi az F&F idei tavasz-nyári kollekciójában láttunk ilyen stílusú darabokat (női blézer, napszemüvegek, színvilág).


Most, hogy láttam hogyan öltözködnek a milánóiak, örömmel tölt el, hogy a magyar divat sincs már 2-3 éves lemaradásban az olaszhoz képest. Talán mi még egyedibbek is vagyunk! Szerinted?

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés