Így várta Vodianova a világvégét

Világvége hiányában végülis csak elérkezett december vége, a nagy visszatekintések ideje és vele együtt - úgy tűnik - egy rövid időre beköszöntött egyfajta derűs előtavasz is. Hófúvástól mentesen, nyitott kisbundában készülünk a szilveszteri nagy pezsgődurrogtatásokra. A klímaváltozás helyett a felmelegedés előidézőjeként Natalia Vodianovanak a „W” magazin decemberi számában látható, telet felforrósító, vízi világát okolhatjuk. A modell „példamutató módon”, csábító vadmacska pózban és szexi öltözékben várta az apokalipszis eljövetelét. Hiába, távozni stílusosan kell!

 

 

A „Sleep no more” névre hallgató editorial oldalain egy selyemágyneművel, bársonykárpittal, tölgyfa bútorokkal és ornamentikás tapétával stilizált vadromantikus világ letűntsége, hangulatának utolsó, elsüllyedt díszlete áll előttünk. Egy csendélet a teljes elmerülés előtti utolsó pillanatokban.

 

 

A berendezett világ középpontjában a természetes szépségű, örökifjú orosz topmodell, Natalia Vodianova helyezkedik Mert Alas és Marcus Piggott kamerája előtt. A stylistnak, Edward Enninfulnak köszönhetően a modell meglehetősen sokat sejtető, ugyanakkor lágyan érzéki öltözetekben illeszkedik bele a süllyedő szoba milliőjébe.

 

 

A fémes anyagú ruhát, selyemsortot, kötött felsőt és csipkés fehérneműt viselő Nataliat szemmel láthatóan nem izgatja a menekülés hajszolt gondolata. Mintha épp’ a kopott bőröndbe pakolás közben döbbent volna rá a sors elől futás hiábavalóságára és a méltóságteljes önfegyelem fontosságára. Réveteg tekintete emelkedettséget üzen. Mintha azt akarná mondani, a szépség csak elegánsan, nemes tartással múlhat ki.

 

 

Természetesen az utóvilágvégi hangulatot csak mi képzeljük a fényképek történetébe. Közben továbbra is reméljük, hogy a szépség sosem fog kihalni, ugyanúgy, mint ahogy a mi csodálatos világunk sem fog eltűnni soha.

 

 

Mert ezt a földet a szépség tartja életben: az emberi lélek teremtő szépsége. Azt pedig nem árt néha ilyen káprázatos képek formájában megeleveníteni és közönség elé tárni.

 

 

 

Valaska Rita

 

Kapcsolódó cikkek:

Jégforró és tűzhideg »

Pózolj rocksztárnak! »

Szakított az orosz Hamupipőke »

Egy szupermodell értékei »

Sámánizmus luxuskivitelben »

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés