India álma

Manish Arora ruháin a titokzatos india világát láthatjuk megelevenedni. A designer káprázatos, álomszerű kreációi világszerte elismertségnek örvendenek, hiszen olyan szellemiséget képviselnek, amely ötvözi a delhiben gyökereztethető divatfelfogást a globális, kortárs áramlatokkal.

 

Manish Arora, indiai designer egyedi hangvételű tervezéseit a divatvilág egésze számon tartja. Globális elismertségét álomszerű és a természethez rendkívül közeli kreációinak köszönheti. A hangsúlyosan indiai gyökerű darabok mind színvilágukban, mind pedig a formai elemekkel –gyakran valóságos páncél/pikkely szerkezetté rétegzett anyaghasználattal– reflektálnak környezetükre, ugyanakkor olyan divatfelfogást képviselnek, mely egyedülállónak mondható.

 

 

A tervező nemzetközi elismertségének ékes bizonyítéka, hogy rendszeres résztvevője a rangos, külföldi divateseményeknek, a hírességek előszeretettel választják ruháit fellépésekre és vörös szőnyeges rendezvényekre, illetve a Paco Rabanne-nak –kreatív igazgatóként– volt alkalma két, átütő sikerű kollekciót is tervezni.

 

 

Manish Arora tervezései néhány ponton hasonlíthatók, illetve rokoníthatók Jean Paul Gaultier vagy Galliano némely darabjával extremitásuk és “egy más világból “eredeztethetőségük miatt. Mindhárom designer ugyan más-más mentális síkok mentén alkot, de a bámulatos, álomképhez hasonlatos eredmény – mely maga egy műalkotás – közös bennük.

 

   

Arora 2013-as tavaszi/nyári kollekcióját a pasztell színek köré építette, a világoskék, a púder, a barack, az orgonalila és az olajzöld színek dominanciájával. A tervezőtől megszokott díszítettség és hangulat a következő szezonban sem tűnik el, ugyanúgy, mint a vízió szerű részletek és a tökéletes összkép. Érdemes külön említést tenni a designer kiegészítő kollekcióiról, melyekbe táskák, ékszerek, kendők és fejdíszek tartoznak. A divatbemutatókon is felvonuló ékszerek az indiai mítoszok világába nyújtanak betekintést, illetve teljessé teszik az adott kreációt.

 

 
 

 

Végignézve Manis Arora darabjait kétség sem férhet ahhoz, hogy ugyan az ilyen jellegű design szöges ellentétben áll az európai gyökerű divatfelfogással, azonban alkotások nem csupán figyelemreméltóak, de egyenesen zseniálisak. 

Szabó Lili    

 

Kapcsolódó cikkek:

A Kelet fényei »

Meghalok az arany pitonért!  »

Folklore Fashion  »

Isten tervez, ember végez »


 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés