Interjú a divatvámpírral

Az, hogy a vámpírok köztünk járnak, nem egy nagy újdonság. A 2000-es években több irodalmi, pop-, divat- és pszichológiai vámpír termett, mint a megelőző évszázadokban összesen. Ha akartuk, ha nem, vérszívók ugráltak ránk minden bokorból, és most úgy tűnik, hogy a divat sem menekülhet előlük.

A hidegvérű, nem is élő, nem is holt, de mindig stílusos vámpírok most a divat egyik vezérét ihlették meg egy fotóriport erejéig, melyben Lagerfeld kedvenc múzsája és modellje, Baptiste Giabiconi játssza a szexis és ellenállhatatlan vámpírt, miközben segítője a szüzek elcsábításában az a Clemence Poséy, akit a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben ismerhettünk meg mint Fleur Delacour.

Karl, aki a képek némelyikéhez a saját gondolatait is hozzáfűzte, így nyilatkozott a divat és a vámpirizmus kapcsolatáról:

“A divat vérszívói az unalmas emberek. Én magam tudom, hogy egy félelmetes karakternek látszom első ránézésre, és sokszor így is viselkedem. De ha valaki megismer közelebbről, akkor rájön, hogy valójában kedves vagyok és közel sem olyan, mint amilyennek látszom.”

Bár nekünk nem volt szerencsénk eddig közelebbről ismerni a tehetséges tervezőt, azért eddigi médianyilatkozatai alapján nem sokszor volt alkalmunk kedvesnek titulálni. Sokkalta inkább annak a sötét és gonosz, na és persze stílusos vámpírnak, akinek most önmagát is ábrázolta ebben a fotósorozatban, ami, meg kell valljuk, szerintünk nem sikerült túl fantáziadúsra vagy akár vámpírosra. Ha nincs a modellek szája sarkában és nyakán a kis piros, digitális csíkocska, akkor inkább egy fekete-fehér, művészi, de unalmas fotósorozatnak tekinthetnénk mondjuk egy fiatal férfiról, aki épp csalja gazdag, de korosodó nejét.

A vámpírságról és Karl Lagerfeldről így végszóként pedig csak annyit jegyeznénk meg, hogy nem teljesen elképzelhetetlen, hogy Lagerfeld egyfajta vámpír. Hisz 73 éve ellenére évek óta úgy tűnik, mintha egy napot sem öregedne.

Nektek mi a véleményetek erről az interjúról?

Modellek: Anna Maria Jagodzinska, Clémence Poésy, Baptiste Giabiconi, Anna Mouglalis, Joana Preiss, Karl Lagerfeld

Fotós: Karl Lagerfeld

Forrás: donnalight.hu

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés